Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 12:21:38 +0200 Το παιδί διανύει το μεταβατικό στάδιο που θα το οδηγήσει από την παιδική ηλικία στην εφηβεία. Ανάπτυξη παιδιού 7-8

Ανάπτυξη παιδιού 7-8

Ανάπτυξη παιδιού 7-8 470 900
Το παιδί διανύει το μεταβατικό στάδιο που θα το οδηγήσει από την παιδική ηλικία στην εφηβεία.

Όπως αναφέρει και ο Φρόϋντ, πρόκειται για μιια λανθάνουσα περίοδο που το άτομο δεν αισθάνεται ούτε παιδί, ούτε έφηβος. Πειραματίζεται, εξερευνά και σιγά σιγά διαμορφώνεται.


Γλώσσα
Τα περισσότερα παιδιά ηλικίας 7-8 ετών μπορούν να:

- Γράψουν ή να αντιγράψουν μια παράγραφο.
- Διαβάσουν μια ιστορία ή ένα βιβλίο
-Σκεφτούν και να γράψουν τη δική τους μικρή ιστορία
- Να απομνημονεύσουν και να πουν τη διεύθυνση κατοικίας τους
- Να απομνημονεύσουν περισσότερους από έναν τηλεφωνικούς αριθμούς πχ της γιαγιάς, του μπαμπά στη δουλειά.
Σχολική μελέτη
Η ανάπτυξη του παιδιού αυτής της ηλικίας είναι άρρηκτα δεμένη με την μελέτη και το διάβασμα. Το παιδί τώρα στην προσπάθειά του να αυτονομηθεί θα ζητάει να διαβάσει μόνο του. Ποιός μπορεί να εγγυηθεί ότι ένα 7χρονο παιδί θα διαβάσει αποτελεσματικά χωρίς τη δική μας επίβλεψη; Αφήνουμε λοιπόν το παιδί να μελετήσει τα μαθηματά του παρακολουθώντας την πορεία του καθημερινά και διακριτικά. Με προσοχή βάζουμε τα όρια και βεβαιωνόμαστε ότι το παιδί έχει αντιληφθεί τη σημασία του να μελετά τα μαθήματά του. Έτσι θα μάθει να υπακούει σε κανόνες που θα το βοηθήσουν να ενταχθεί ομαλά και στον επαγγελματικό στοίβο της ενήλικης ζωής.

Διαταραχή ελλειματικής προσοχής
Μέχρι τώρα δεν θα μας προβλημάτιζε ιδιαίτερα ένα παιδί που δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί σε μια δραστηριότητα. Το μικρό της ηλικίας του μας επέτρεπε να μην δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή τη συμπεριφορά. Τώρα τα δεδομένα αλλάζουν. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι σε επαγρύπνυση και αν τυχόν εντοπίσουν κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό:

-Το παιδί δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί σε μια δραστηριότητα ή και σε ένα παιχνίδι για αρκετή ώρα. Όταν του μιλάμε συμπεριφέρεται σαν να μην μας ακούει και οι οδηγίες, οι συμβουλές και οι συστάσεις μας δεν εισακούονται. 

-Το παιδί με ελλειματική προσοχή συνήθως είναι υπερκινητικό, δηλαδή κινείται συνεχώς και δεν μπορεί να κάτσει σε ένα μέρος για αρκετή ώρα.

-Το παιδί εκδηλώνεται με έντονο παρορμητισμό, διακόπτει τους συνομιλητές του και σπεύδει να σχολιάσει ή να απαντήσει προτού καν του απευθυνθεί η ερώτηση.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας