Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-02-08 10:07:41 +0200 Μία εγκυμοσύνη φέρνει πολλές αλλαγές όχι μόνο στη ζωή μας, αλλά και στο σώμα μας! Οι αλλαγές που περιμένουμε στο σώμα μετά την εγκυμοσύνη

Οι αλλαγές που περιμένουμε στο σώμα μετά την εγκυμοσύνη

Οι αλλαγές που περιμένουμε στο σώμα μετά την εγκυμοσύνη 470 900
Μία εγκυμοσύνη φέρνει πολλές αλλαγές όχι μόνο στη ζωή μας, αλλά και στο σώμα μας!

Λένε ότι οι γυναίκες είμαστε το πιο δυνατό από τα δυο φύλα γιατί έχουμε τη δυνατότητα να γεννήσουμε μωρά. Όμως είμαστε ισχυρότερες και πιο δυνατές από τους άντρες όντως για το λόγο του ότι μπορούμε να φέρουμε στον κόσμο έναν παιδί και να υποστούμε όλους αυτούς τους πόνους της γέννας και του χειρουργείου ή επειδή μπορούμε μετά από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό να αντικρίσουμε και πάλι το σώμα μας στον καθρέφτη διαπιστώνοντας το πόσο έχει αλλάξει;

Υπάρχουν τυχέρες γυναίκες που ακόμα και μετά τον τοκετό το σώμα τους έχει παραμείνει όπως ήταν πριν, στην πλειοψηφία όμως αυτό που μένει μετά από έναν τοκετό είναι μια εντελώς διαφορετική όψη του σώματός μας και σε καμία περίπτωση να μη θυμίζει όπως ήταν πριν.  

Η μητρότητα μπορεί να μετατρέψει έναν σωματότυπο τύπου μήλου σε αχλάδι και μια σιλουέτα που πριν ήταν πολύ αδύνατη σε μια πιο μαμαδίστικη έκφανση!  Αγαπημένες μου, ακόμα και αν καταφέρουμε και χάσουμε όλα μας τα κιλά ένα είναι σίγουρο..ότι το σώμα μας δε θα είναι ποτέ το ίδιο.

Ακόμα κι αν χάσουμε όλη μας την κοιλίτσα είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει μια χαλάρωση η οποία θα είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί τελείως.

Μια ακόμα περιοχή του σώματος μας που θα αλλάξει ριζικά είναι το στήθος μας. Και αυτό όπως η κοιλίτσα μας θα υποστεί μια χαλάρωση και θα είναι αδύνατο πλέον να αγοράζουμε όπως και πριν σουτιέν το οποίο δε θα διαθέτει μπανέλα!

Μετά από τον τοκετό μας κάτι ακόμα που θα παρατηρήσουμε στην περιοχή της κοιλιάς μας είναι να εξέχει ένα κομμάτι σαν σακουλάκι πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να συμβαίνει και λίγο πιο πάνω δηλαδή στην περιοχή του στομαχιού και το παρομοιάζουν με μάρσιπο.

Στην περιοχή της πλάτης μας ίσως διαπιστώσετε μια αύξηση λίπους και ιδιαίτερα προς την περιοχή της μέσης κάτι που κάποια εσώρουχα εντείνουν και τονίζουν πιο πολύ το πρόβλημα.

Οι ραγάδες είναι ένα ακόμα σημαντικό θέμα για το γυναικέιο σώμα. Δυστυχώς με την απότομη αύξηση βάρους που έχουμε λόγω εγκυμοσύνης δημιουργούνται ραγάδες που πολλές φορές αν δεν προσέξουμε μένουν και μετά την γέννα. Ειδικά στην περιοχή των μηρών, της κοιλιάς και του στήθους.

Επίσης, εκτός από τις ραγάδες η απότομη αύξηση βάρους μαζί με τη κατακράτηση υγρών που έχουμε μας δημιουργεί και κυτταρίτιδα. Η περιοχή των ποδιών είναι η πιο ευαίσθητη σε αυτό.

Αγαπημένες μου, ακόμα και τα πιο καλλίγραμα και τα πιο μακριά πόδια δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουν από τις ευρυαγγείες που γίνονται λόγω των σωματικών πίεσεων που δημιουργεί η εγκυμοσύνη.

Και ενώ η κοιλίτσα μας όλο και φουσκώνει το πίσω μέρος του σώματός μας, δηλαδή οι γλουτοί μας, όλο και χαλαρώνουν! Ας ξεχάσουμε λοιπόν για λίγο τα αγαπημένα μας jeans.

Τέλος, αν και οι περισσότερες γυναίκες εντοπίζουν αισθητές αλλαγές στο σώμα τους πριν και μετά τη εγκυμοσύνη τους  ένα όμως είναι σίγουρο. .. όλα ξεπερνιούνται και ξεχνιούνται μόλις αντικρύσουν το βλέμμα των μωρών τους!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας