Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-16 15:24:30 +0300 Με φυλάκιση θα απειλούνται από εδώ και στο εξής άνδρες ή γυναίκες που δεν προσέχουν τα λόγια τους. Αδίκημα η ψυχολογική βία

Αδίκημα η ψυχολογική βία

Αδίκημα η ψυχολογική βία 470 900
Με φυλάκιση θα απειλούνται από εδώ και στο εξής άνδρες ή γυναίκες που δεν προσέχουν τα λόγια τους και ασκούν ψυχολογική βία.

Ο νόμος ψηφίστηκε ομόφωνα στο γαλλικό κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα. Εν τούτοις υπάρχουν αντιδράσεις για το τι είναι ψυχολογική βία και τι όχι και κατα πόσο μπορεί αυτή να προσδιοριστεί. «Δεν πληγώνουν μόνο τα χτυπήματα, πληγώνουν και οι λέξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός για θέματα Οικογένειας Ναντίν Μοράνο. Η κυρία Μορανό προσέθεσε ότι οι τηλεφωνικές γραμμές για ψυχολογική στήριξη δέχονται κάθε χρόνο 90.000 κλήσεις από γυναίκες και το 84% αυτών των περιπτώσεων αφορά ψυχολογική βία και όχι σωματική, όπως θα περίμενε κανείς.  Η κυρία Μορανό είπε επίσης ότι στο δικαστήριο θα είναι δυνατόν να καλούνται μάρτυρες και να προσκομίζονται ιατρικά πιστοποιητικά, που θα επιβεβαιώνουν ότι το θύμα έχει βυθιστεί στην κατάθλιψη εξαιτίας των προσβολών που έχει δεχτεί από το σύντροφό του. «Ο δικαστής θα μπορεί να λαμβάνει υπόψη επιστολές, SΜS ή άλλα μηνύματα, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι η ψυχολογική βία συνίσταται σε προσβολές», ανέφερε η γαλλίδα υπουργός. Οι γάλλοι δικαστές είναι όμως επιφυλακτικοί απέναντι στο νέο νόμο. «Πώς μπορείς να προσδιορίσεις την “κατά συρροή προσβολή”;» αναρωτήθηκε η Βιρζινί Ντυβάλ, γραμματέας της Ενωσης των Γάλλων Δικαστών (USΜ).

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας