Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-16 15:40:21 +0300 Οι συχνές αγκαλιές, τα φιλιά και τα ζεστά λόγια της μαμάς προς το παιδί του φαίνεται να είναι ευεργετικά για την ενήλικη ζωή του, σύμφωνα με έρευνα. Αγχολυτική η μητρική αγάπη

Αγχολυτική η μητρική αγάπη

Αγχολυτική η μητρική αγάπη 470 900
Παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε εκδηλώσεις αγάπης και τρυφερότητας έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άγχος και έλλειψη αυτοπεποίθησης στο μέλλον.

Ερευνητές, υπό την Τζοάνα Μασέλκο, σε εργασία που παρουσίασαν στο «Journal of Epidemiology and Community Health» (Περιοδικό Επιδημιολογίας και Υγείας της Κοινότητας), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC, βασίστηκαν σε μια παλαιά έρευνά τους, στη δεκαετία του ΄60 που είχε μελετήσει τη συναισθηματική αλληλεπίδραση άνω των 1.000 ζευγών μητέρων-οκτάμηνων νηπίων. 
Οι ίδιοι επιστήμονες μετά από 34 χρόνια αναζήτησαν και βρήκαν περισσότερα από τα μισά εκείνα παιδιά (περίπου 500), ενήλικες πια, και αξιολόγησαν ποια ήταν η επίδραση που είχε στην ζωή τους η περισσότερη ή η λιγότερη μητρική αγάπη που έλαβαν στη διάρκεια της νηπιακής ηλικίας τους. 
Το κεντρικό συμπέρασμα ήταν ότι το υψηλό επίπεδο στοργής και τρυφερότητας που είχαν δείξει οι μητέρες στα οκτάμηνα νήπιά τους σχετίζεται με λιγότερα συμπτώματα στρες στα ενήλικα πια παιδιά τους, μετά από 30 χρόνια. Η διαπίστωση αυτή ισχύει ανεξάρτητα από το αν είναι πλούσια ή φτωχά. Ακόμα και αν μεσολάβησε ενδο-οικογενειακή σύγκρουση στο μεταξύ, η προστατευτική επίδραση της μητρικής αγάπης στην ψυχική κατάσταση του παιδιού (ενήλικα πια) δεν φαίνεται να εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μητέρες πρέπει να ξέρουν πότε να σταματούν την έκφραση των συναισθημάτων τους για να μην το παρακάνουν και γίνουν υπερ-προστατευτικές και παρεμβατικές στη ζωή του παιδιού τους. 

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας