Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-09-03 10:34:06 +0300 Έρευνα ΠΟΥ: Οι έγκυες που θα νοσήσουν από κορωνοΐό ενδέχεται να γεννήσουν πρόωρα Έρευνα ΠΟΥ: Οι έγκυες που θα νοσήσουν από κορωνοΐό ενδέχεται να γεννήσουν πρόωρα

Έρευνα ΠΟΥ: Οι έγκυες που θα νοσήσουν από κορωνοΐό ενδέχεται να γεννήσουν πρόωρα

Έρευνα ΠΟΥ: Οι έγκυες που θα νοσήσουν από κορωνοΐό ενδέχεται να γεννήσουν πρόωρα 470 900
Οι έγκυες ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη Covid-19

Νέα στοιχεία για τις επιπτώσεις του κορωνοΐού στις έγκυες έρχονται στο φως, μετά από  διεθνή επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 


Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, οι έγκυες που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό είναι πιθανό να γεννήσουν πρόωρα και το μωρό τους να χρειαστεί εισαγωγή σε μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών.

Η επικεφαλής της έρευνας καθηγήτρια Σακίλα Θανγκαρατινάμ, υποστήριξε ότι οι έγκυες που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2,  έχουν περισσότερες πιθανότητες -σε σύγκριση με τις συνομήλικές τους μη έγκυες- να μην εμφανίσουν συμπτώματα (π.χ. πυρετό, πόνο στους μύες κ.α.) ενώ όσες είναι υπέρβαρες, μεγαλύτερης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα, όπως υπέρταση και διαβήτη, κινδυνεύουν να νοσήσουν βαρύτερα λόγω του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να χρειαστούν εισαγωγή σε ΜΕΘ και διασωλήνωση. 
Οι έγκυες ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη Covid-19, γι' αυτό πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα -όπως και οι γύρω τους- να μην κολλήσουν τον κορωνοϊό, ιδίως αν έχουν άλλα χρόνια προβλήματα υγείας.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας