Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-02-10 12:58:52 +0200 Η αναπτυξιακή ψυχολόγος Ματίνα Σωτηροπούλου στο νέο της masterclass στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Myparenthood.gr μιλά για την ψυχολογία της εγκύου. Ένα διαδικτυακό Masterclass για τη συναισθηματική υγεία της εγκύου

Ένα διαδικτυακό Masterclass για τη συναισθηματική υγεία της εγκύου

Ένα διαδικτυακό Masterclass για τη συναισθηματική υγεία της εγκύου 470 900
Η αναπτυξιακή ψυχολόγος Ματίνα Σωτηροπούλου στο νέο της masterclass στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Myparenthood.gr μιλά για την ψυχολογία της εγκύου.

 

Ένα από τα πιο απλά και ίσως σημαντικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι νέοι γονείς είναι να ενημερώνονται. Η ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την προετοιμασία του ζευγαριού, για την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και τον ερχομό του νέου μέλους στην οικογένεια, μπορούν βοηθήσουν τους γονείς να αισθανθούν πιο έτοιμοι. Ταυτόχρονα μπορούν να απολαύσουν περισσότερο την μοναδική αυτή περίοδο της μετάβασης και της αλλαγής. 

 

Η αναπτυξιακή ψυχολόγος Ματίνα Σωτηροπούλου στο νέο της masterclass στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Myparenthood.gr μιλά για την ψυχολογία της εγκύου και για το ρόλο που παίζουν οι ορμόνες στον τρόπο που μπορεί να αισθάνεται η γυναίκα κατά την κύηση. 

Tι θα μάθετε!

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζονται θέματα σχετικά με τις εναλλαγές στη συναισθηματική διάθεση της εγκύου, τα σωματικά συμπτώματα που μπορεί να παρατηρηθούν και τον τρόπο που αυτά αλληλεπιδρούν με την ψυχική υγεία της γυναίκας. Εκτός όμως από τα θέματα που σχετίζονται με την υγεία και την εξέλιξη της εγκυμοσύνης, εξετάζονται και θέματα που συνδέονται με το κοινωνικό περιβάλλον της μέλλουσας μητέρας. Η σχέση με τον σύντροφο, η εργασία και η υποστήριξη του ευρύτερου οικογενειακού και κοινωνικού πλαισίου, μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά. 

 

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στη σύνδεση της ψυχολογίας της εγκύου με την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου αλλά και στις επιπτώσεις της πανδημίας στον  τρόπο που αισθάνεται η σύγχρονη μητέρα. 

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια του Masterclass

Η Ματίνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και αφού αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, το 2015 απέκτησε Μετεκπαιδευτικό Δίπλωμα “Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία”​ της Παιδοψυχιατρικής​ Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο “Αναπτυξιακής Ψυχολογίας” (Child Development) του University College of London (UCL) και έχει εργαστεί σε σχολεία του Λονδίνου για 3 χρόνια.

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο masterclass ακολουθήστε τον σύνδεσμο: myparenthood.gr

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας