Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-10-08 16:14:32 +0300 Ένα κουνέλι κι ένας χρυσός θησαυρός «κρύβονται» στις σελίδες βιβλίων Ένα κουνέλι κι ένας χρυσός θησαυρός «κρύβονται» στις σελίδες βιβλίων

Ένα κουνέλι κι ένας χρυσός θησαυρός «κρύβονται» στις σελίδες βιβλίων

Ένα κουνέλι κι ένας χρυσός θησαυρός «κρύβονται» στις σελίδες βιβλίων 470 900
Οι ήρωες ανακαλύπτουν την αξία της αληθινής φιλίας μέσα από την περιπέτεια τους

Το να γράψεις παραμύθια που θα αγαπήσουν τα παιδιά, είναι δυσκολότερο και από το να πας … στο φεγγάρι(!).  Τα παιδιά είναι τόσο πιο μπροστά από τους μεγάλους στη φαντασία που τις περισσότερες φορές οι ιστορίες των ενηλίκων φαντάζουν … απλά «βαρετές».


Δύο νέοι συγγραφείς όμως, ο John Bond και η Marie Voigt φαίνεται ότι έχουν καταφέρει να γράψουν ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Το βιβλίο του John Bond με τίτλο «Να βοηθήσει θέλει το μικρό κουνέλι», έχει ως ήρωα το απόλυτα ανατρεπτικό Μικρό Κουνέλι. Και μπορεί να είναι ζωηρό και να αποσπάται εύκολα η προσοχή του, είναι όμως ένας ήρωας γεμάτος περιέργεια και ιδιαίτερο χιούμορ που γνωρίζει απολύτως τι θέλει να κάνει.
Κι αυτή τη φορά έχει ένα πολύ σημαντικό γράμμα να ταχυδρομήσει. Δεν πρέπει όμως να αργήσει, ούτε να χάσει το γράμμα, γιατί του το εμπιστεύτηκε η μαμά του.

Το κουνέλι μπλέκει σε μια νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια που αποτυπώνει εξαιρετικά τον τρόπο που τα μικρά παιδιά επικεντρώνονται σε έναν απλό στόχο.
Οι ιστορίες του βιβλίου αντικατοπτρίζουν την αίσθηση περιπέτειας της παιδικής ηλικίας του John Bond, σε συνδυασμό με την πιο πρόσφατη εμπειρία του ως νέος πατέρας. Οι εσωτερικές σκέψεις του ήρωα και οι πολύχρωμες εικόνες της έκδοσης δημιουργούν μια εναλλακτική αφήγηση, με διακριτικό χιούμορ, που επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν μια ευρύτερη κατανόηση των γεγονότων.

Από την πλευρά της Marie Voigt στον «Χρυσό θησαυρός» περιγράφει μια περιπέτεια για τη φιλία, γεμάτη αισιοδοξία που βιώνει ο ήρωάς της ο Μάξ.
Όταν άνοιξαν το σεντούκι... ο Μαξ αντίκρισε τον πιο σπουδαίο από όλους τους θησαυρούς. Και κατάλαβε πως τον είχε μαζί του από την αρχή.
O Μαξ ξέρει ότι το καλύτερο παιχνίδι, για να δείξει στην τάξη, είναι το αστραφτερό σεντούκι θησαυρού που είναι ψηλά στο Άφταστο Ράφι. Αλλά πώς θα καταφέρει να φτάσει ως εκεί;
Μαζί με το χνουδωτό κουκλάκι του, τον Τόφι, θα ξεκινήσουν για το Κυνήγι του Χρυσού Θησαυρού. Και σύντομα θα ανακαλύψουν πως θησαυρός δεν είναι πάντα αυτό που περιμένουμε.

Ένα τρυφερό εικονογραφημένο βιβλίο με ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την αξία της φιλίας, που παρακινεί τα παιδιά να εκτιμήσουν τους καλούς φίλους, αλλά και όσα αγαθά έχουν ήδη στη διάθεσή τους.
Η Marie Voigt, έχει βραβευτεί για τα βιβλία της «Η Κόκκινη και η Πόλη», «Ο σκύλος είναι τζαζ» και «Ένα φως για τη νύχτα».

Τα βιβλία είναι από τις εκδόσεις Ίκαρος.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας