Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-09-24 11:22:57 +0300 Έκτακτες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στα σχολεία λόγω covid Έκτακτες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στα σχολεία λόγω covid

Έκτακτες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στα σχολεία λόγω covid

Έκτακτες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στα σχολεία λόγω covid 470 900
Φέτος, οι γονείς βιώνουν μια καθημερινή ανασφάλεια για το μέλλον της σχολικής χρονιάς 

Με τους γονείς να ανησυχούν φέτος περισσότερο από ποτέ, για την πορεία της σχολικής χρονιάς εν μέσω covid, το υπουργείο Παιδείας προώθησε ως κατεπείγουσες, προς ψήφιση στη Βουλή, δύο διατάξεις για την ενίσχυση των σχολείων με περισσότερους εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό.
Σε μια εποχή, που τα σχολεία  λειτουργούν χωρίς δασκάλους, προσωπικό καθαριότητας και στελέχωσης των ολοήμερων τμημάτων, οι γονείς βιώνουν μια καθημερινή ανασφάλεια για το μέλλον της επόμενης ημέρας. 


Με άγνωστο πως θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα, το υπουργείο ανακοίνωσε την «ενίσχυση των πιστώσεων για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, για την ομαλή λειτουργία εκπαιδευτικών δομών τη σχολική χρονιά 2020-2021, μέσω του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».


Τα επιπλέον κονδύλια ανέρχονται σε 118 εκατ ευρώ, επιπλέον των πρόσθετων κονδυλίων έως 200 εκατ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού που προβλέφθηκαν με το Ν 4722/ΦΕΚ 177 Α’/ στις 15-9-2020 λόγω  των αυξημένων αναγκών του κορωνοϊού».


Επιπλέον, δεδομένων των ήδη χαμένων σχολικών ωρών από το κλείσιμο αιθουσών μετά από κρούσματα, ως και τις δεκάδες καταλήψεις που είναι σε εξέλιξης ε σχολεία, το υπουργείο αποφάσισε  οι εκλογές υπηρεσιακών συμβουλίων, να γίνονται χωρίς να κλείνει το σχολείο.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας