Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-01 12:25:54 +0300 Γάλα σε σκόνη και μπιμπερό. Οδηγίες Χρήσεως Γάλα με το μπιμπερό

Γάλα με το μπιμπερό

Γάλα με το μπιμπερό 470 900
Χρήσιμες συμβουλές για το γάλα σε σκόνη, την προετοιμασία, τη συντήρηση και τις πιθανές διαταραχές που μπορεί να προκαλέσει στο στομαχάκι του νεογέννητου μωρού.

Αν εντοπίσουμε κάποια αντίδραση του παιδιού που μας φαίνεται παράξενη, ειδοποιούμε τον παιδίατρο και ζητάμε τη συμβουλή του. 
 

-Το μωρό προτιμά το χλιαρό γάλα. Δοκιμάστε τη θερμοκρασία του ρίχνοντας λίγες σταγόνες στο εσωτερικό του καρπού σας.
-Το γάλα πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο για να αποφύγουμε την ανάπτυξη βακτηριδίων, αλλά ποτέ για περισσότερο από 24 ώρες. Μη δίνετε λοιπόν στο μωρό ένα μισοτελειωμένο μπουκάλι γάλα που έμεινε από το προηγούμενο γεύμα του. Τα παθογόνα μικρόβια που αναπτύσσονται μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές στο μωρό.
-Ακολουθήστε σχολαστικά τις αναλογίες αραίωσης που αναγράφονται στο κουτί. Το πυκνό γάλα μπορεί να πειράξει τα νεφρά του μωρού, να προκαλέσει διάρροια ή αφυδάτωση, ενώ το πολύ αραιωμένο σημαίνει ότι το παιδί δεν παίρνει τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την σωστή του ανάπτυξη.
-Οι γαστρεντερικές διαταραχές (έμετος ή διάρροια μετά το γεύμα) και οι πόνοι στην κοιλιά ίσως είναι σημάδια ότι το μωρό λαμβάνει μεγάλη ποσότητα γάλακτος. Αν το μωρό μας εμφανίσει τα παραπάνω συμπτώματα, επικοινωνούμε απευθείας με τον παιδίατρο.
-Τις πρώτες ημέρες το μωρό συνήθως κρατά το στόμα του κλειστό. Ένα χαδάκι στο μάγουλό του ενεργοποιεί το αντανακλαστικό του θηλασμού και το μωρό ανοίγει το στόμα του.
-Ακόμη και αν έχει μάθει και πίνει μόνο του από το μπιμπερό το γάλα του από σκόνη, είμαστε συνέχεια κοντά του, γιατί υπάρχει κίνδυνος να πνιγεί.
-Το μωρό πολλές φορές αποκοιμιέται στη μέση του γεύματος. Επειδή ο αέρας που μπορεί να έχει στο στομάχι το κάνει να νιώθει χορτάτο, το βοηθάμε να ρευτεί και έπειτα συνεχίζουμε το τάισμα.
-Έχουμε πάντα ένα εφεδρικό πακέτο γάλα σε σκόνη στο σπίτι το οποίο διατηρούμε προφυλαγμένο από τη ζέστη και την υγρασία.
-Ελέγχουμε τη ροή του γάλακτος από την τρύπα της πιπίλας (κανονική ροή είναι 2-3 σταγόνες το δευτερόλεπτο). Έτσι το μωρό δεν θα κουράζεται ρουφώντας από μια μικρή τρύπα, ούτε το γάλα θα χύνεται από μια πολύ μεγάλη.
-Είναι πολύ σημαντικό το μωρό να εμπιστεύεται το  πρόσωπο που το ταΐζει.
-Αν το μωρό είναι κρυωμένο και η μύτη του βουλωμένη,  δεν το πιέζουμε να φάει. Το μωρό δεν μπορεί να καταπίνει και να αναπνέει συγχρόνως. Ζητάμε λοιπόν τη συμβουλή του παιδιάτρου μας για το πώς πρέπει να βοηθήσουμε το παιδί σε αυτή τη φάση. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας