Μία ιδιαίτερη γεύση για τους λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων!
Τα τελευταία χρόνια το γιαούρτι χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στη ζαχαροπλαστική. Εμείς βρήκαμε για εσάς μία συνταγή για δροσιστική και εναλλακτική γρανίτα με γιαούρτι και βατόμουρα! Δοκιμάστε την!
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού βατόμουρα
- 1 & 1/2 κουταλάκια του γλυκού νερό
- 5 κουταλιές της σούπας σιρόπι της προτίμησής σας
- 3/4 φλιτζάνια γιαούρτι
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα καρύδας (προαιρετικά)
Διαδικασία:
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε τα βατόμουρα, το νερό και τρείς κουταλιές από το σιρόπι μας. Βράζουμε όλα αυτά τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν και έπειτα απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το υπόλοιπο σιρόπι το γιαούρτι και το γάλα καρύδας. Αναμειγνύουμε το νέο μας μείγμα με το προηγούμενο και ανακατεύουμε ελαφρώς. Βάζουμε το μείγμα μας στις ειδικές θήκες για γρανίτες και το αφήνουμε στην κατάψυξη για μία ώρα. Έπειτα βάζουμε τα ξυλάκια και ξαναβάζουμε τις γρανίτες μας στην κατάψυξη για τέσσερις με πέντε ώρες.
Πηγή: popsugar.com
Σχόλια