Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-11-08 15:33:31 +0200 Ένα ακόμα στέκι της Οικογένειας Σοφιανού. PUPPETERIA
PUPPETERIA 470 900
Ένας ιδιαίτερος χώρος  καλλιτεχνικής  έκφρασης θα υποδέχεται πλέον παιδιά και ενήλικες στην Νέα Σμύρνη.

Η ονομασία «Puppeteria» δεν επελέγη τυχαία, αφού αποτελεί ένα ακόμα στέκι της  Οικογένειας Σοφιανού, γνωστής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την  κουκλοθεατρική της σκηνή και τα τηλεοπτικά της προγράμματα για παιδιά κι ενήλικες, εδώ και στην Ευρώπη.
Στην Puppeteria θα παρουσιάζονται ανά τακτά διαστήματα έργα κουκλοθεάτρου για παιδιά.  

Σε καθημερινή βάση δημιουργούνται  απογευματινά εργαστήρια, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά αλλά κι ενήλικες, όποιας ηλικίας. Το έναυσμα για τα καλλιτεχνικά εργαστήρια δίδεται μέσω του κουκλοθεάτρου, αφού πρόκειται για μια σύνθετη τέχνη, που περικλείει γλυπτική, εικαστικά, υποκριτική, μυθοπλασία και μουσική. Επιπλέον προσφέρει ένα μαγικό και συνεχώς εναλλασσόμενο πλαίσιο,  όπου οργώνει ελεύθερη η φαντασία!
Τα εργαστήρια αναλαμβάνουν εξαιρετικοί καλλιτέχνες και συνεργάτες της Οικογένειας  Σοφιανού, που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο, ο καθένας στον τομέα του.

Στόχος των εργαστηρίων -πέρα από την γνωριμία με το αντικείμενο, τις γνώσεις και τεχνικές-  είναι να συνεργαστούν όλες οι ομάδες για ένα κοινό έργο, που μπορεί να είναι μια θεατρική παράσταση, κάποιο έργο κουκλοθεάτρου, μια συναυλία, μια έκθεση γλυπτών ή ζωγραφικής, ακόμα και η παρουσίαση ενός βιβλίου, που δημιουργήθηκε στην Puppeteria, πάντα μέσα από την συνεργασία όλων και στο πλαίσιο των εργαστηρίων.

Με άλλα λόγια, μιλάμε για ένα πλήρες καλλιτεχνικό στέκι στα νότια προάστια (κι όχι μόνον) στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι.

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ:

Κυριακή 20 & Κυριακή 27 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 17.00
"Ο ΣΚΟΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ" (από 4 ετών- ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 50 λεπτά)
Ο Σκούφης κι ο Φάνης στην Αφρική ζουν τρομερές περιπέτειες με το φαφούτικο λιοντάρι, το ορφανό ελεφαντάκι, τον φτωχό πρίγκιπα Αμπού και την πριγκίπισσα Μπαάνο. Μια κωμωδία παρεξηγήσεων που με αφορμή μια χούφτα καραμέλες έχει ένα χαρούμενο τέλος και χαρίζει σε όλους ένα πολύ χρήσιμο μήνυμα.

Κυριακή 4 & Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 17.00
"ΑΛΕΠΟΥ, ΚΟΡΑΚΙ ΚΑΙ ΛΕΛΕΚΙ " (από 3 ετών- ΔΙΑΡΚΕΙΑ:  38 λεπτά σε 2 μέρη)
Η πονηρή αλεπού θέλει να κλέψει από το κοράκι το τυρί, ενώ κοροϊδεύει το νηστικό λελέκι προσφέροντάς του μια σούπα που εκείνο δεν μπορεί να φάει. Θα μείνει ατιμώρητη; 2 μύθοι του Αισώπου με πολύ χρήσιμο δίδαγμα για τους μικρούς θεατές.

Για κρατήσεις θέσεων/ πληροφορίες, επικοινωνήστε στη σελίδα μας στο facebook ή στο 210-9328191 (Τρίτη με Κυριακή 17.00-21.00)
*Σας συστήνουμε να κρατήσετε θέσεις, καθώς ο αριθμός τους είναι περιορισμένος.

Τιμές εισιτηρίων : Γενική είσοδος 6 ευρώ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016-2017 ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΤΡΙΤΗ : 1) 17.30-19.00 Εργαστήριο Κατασκευών: χειροτεχνίες με χρήση υλικών ανακύκλωσης και μετατροπή τους σε κοστούμια, σκηνικά και κάθε είδους έργου τέχνης. (για παιδιά από 4 και πάνω) Διδάσκων: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
2) 19.30-21.00 Εργαστήριο Κουκλοθεάτρου: κατασκευή κούκλας, τεχνική παιξίματος, στήσιμο κουκλοθεατρικής παράστασης. (για παιδιά από 4 και πάνω) Διδάσκουσα: Ήβη Σοφιανού
ΤΕΤΑΡΤΗ: 17.30-19.00 Εργαστήριο Θεάτρου: Θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδια κίνησης, ρυθμού, φαντασίας, μυθοπλασίας, παντομίμα, στήσιμο θεατρικής παράστασης. (για παιδιά από 4 και πάνω) Διδάσκουσα: Γαρυφαλλιά Μαρούλη
ΠΕΜΠΤΗ: 18.30-20.00 Εργαστήριο Ζωγραφικής: Ζωγραφική, κολλάζ, φροτάζ, αποτυπώματα, κόμιξ, animation, stop motion, αναδρομή στην ιστορία της Ζωγραφικής, επισκέψεις σε μουσεία. (για παιδιά από 4 και πάνω) Διδάσκων: Αντώνης Σκαμπαβίριας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 17.30-19.00 Εργαστήριο Μουσικής: Παιχνίδια κίνησης, συγκέντρωσης, μνήμης και ρυθμού, κατασκευές οργάνων και διδασκαλία παιξίματος. (για παιδιά από 5 και πάνω) Διδάσκουσα: Αντιγόνη Αλεβιζοπούλου


Για πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 210-9328191 ή με μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook. (ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα με Παρασκευή 17.00-21.00)

Μουσική
(παιδιά από 5 ετών κι άνω)
Παιχνίδια κίνησης, συγκέντρωσης, μνήμης και ρυθμού, κατασκευές οργάνων και διδασκαλία παιξίματος. Διδάσκουσα: Αντιγόνη Αλεβιζοπούλου
Πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγός με πτυχία από το Εθνικό Ωδείο, το Αττικό Ωδείο Αθηνών και Master of the Arts in Music Education από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έγραψε το μουσικοπαιδαγωγικό παραμύθι «Οι 3 Μουσικοφύλακες και το Πλοίο της Χαράς». Το 2016 έγινε ερασιτεχνική μουσικοθεατρική παιδική παράσταση.                                                                                                                                

Ζωγραφική
(για παιδιά από 4 και άνω)
Ζωγραφική, κολλάζ, φροτάζ, αποτυπώματα, κόμιξ, animation, stop motion, αναδρομή στην ιστορία της Ζωγραφικής, επισκέψεις σε μουσεία.  Διδάσκων: Αντώνης Σκαμπαβίριας
Ζωγράφος που σπούδασε πλάι στον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, έχει δραστηριοποιηθεί σε διάφορους τομείς εφαρμοσμένης ζωγραφικής (εξώφυλλα και τοιχογραφίες) ενώ συμμετείχε ως ζωγράφος/animator στην ταινία “Loving Vincent”. 


Κουκλοθέατρο
(για παιδιά από 4 και άνω)
Κατασκευή μάσκας και κούκλας. Παίξιμο κούκλας. Στήσιμο ενός έργου για κουκλοθέατρο.  Διδάσκουσα: Ήβη Σοφιανού
Παραγωγός, σκηνοθέτις, σεναριογράφος, κουκλοπαίκτρια. Η Οικ. Σοφιανού θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς σκηνές κουκλοθεάτρου και είναι γνωστή για τα παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στα διεθνή φεστιβάλ.

Κατασκευές
(για παιδιά από 4 και άνω)
Κατασκευές με χρήση υλικών ανακύκλωσης και μετατροπή τους σε κοστούμια, σκηνικά και κάθε είδους έργου τέχνης. Διδάσκων: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Σκηνοθέτης, ηθοποιός με πολύχρονη καριέρα στο θέατρο, την τηλεόραση και τις μεταγλωττίσεις. Σκηνογράφος και ενδυματολόγος για πολλές παραστάσεις στο θέατρο.   


Θέατρο
(για παιδιά από 4 και άνω)
Παιχνίδια κίνησης, ρυθμού, φαντασίας, μυθοπλασίας, παντομίμα, στήσιμο θεατρικής παράστασης. Διδάσκουσα: Γαρυφαλλιά Μαρούλη
Ηθοποιός, εμψυχώτρια, κλόουν σε παιδικά πάρτι, με εμπειρία στο θεατρικό μακιγιάζ, ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας «Τέχνης Πλους» και συμμετοχή ως ηθοποιός σε φεστιβάλ και το θέατρο. 


Κρατήσεις συμμετοχής στα εργαστήρια στο τηλ: 210-9328191

Διεύθυνση:  Αφροδίτης  5 ,  ΤΚ  17123,  Νέα Σμύρνη (κι επί της οδού  Πολυκάρπου,  πίσω από την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής)

Για πληροφορίες/ενημέρωση για εκδηλώσεις, happenings, party, καλλιεχνικές βραδιές ενηλίκων , για τα εργαστήρια  και τις  παραστάσεις  επικοινωνήστε στο τηλέφωνο, είτε με μήνυμα στη σελίδα του facebook. 

Τηλ:  210-9328191 (Τρίτη ως Κυριακή 17.00-21.00) 
FB page: facebook.com/puppeteria.greece
www.puppeteria.gr
ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας