Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-10-30 15:50:56 +0200 Μία νέα μαμά μοιράζεται τις σκέψεις της. Μια μαμά εξομολογείται: 10+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αφότου γεννήσεις

Μια μαμά εξομολογείται: 10+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αφότου γεννήσεις

Μια μαμά εξομολογείται: 10+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αφότου γεννήσεις 470 900
Ο ερχομός ενός μωρού αλλάζει τελείως τη ζωή μας. Ποια είναι όμως τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για την περίοδο μετά τον τοκετό;

Ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης, ένας ολοκαίνουριος κόσμος ανοίγεται μπροστά μας. Σκεφτόμαστε την στιγμή που θα κρατήσουμε για πρώτη φορά το μωρό μας στην αγκαλιά , τη μέρα που θα το πάρουμε μαζί μας στο σπίτι,

το πρώτo βράδυ και όλες εκείνες τις μοναδικές στιγμές που θα ακολουθήσουν. 

Η μαμά με το ψευδώνυμο Mummy Mumbles, καταγράφει σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες στο προσωπικό της blog.

Με αφορμή λοιπόν την πρόσφατη εμπειρία των πρώτων ημερών μετά τον τοκετό, εκμυστηρεύεται ποια πράγματα είναι αυτά που την βρήκαν απροετοίμαστη!

" 1. Ο πόνος μετά...
Ποιος να το φανταζόταν; Εγώ πάντως σίγουρα όχι!
2. Η πρώτη επίσκεψη στην τουαλέτα
Αυτό θα πονέσει. Πάρτε μία κανάτα με νερό και την ώρα που είστε στην τουαλέτα, ρίξτε λίγο στην ευαίσθητη περιοχή. Θα βοηθήσει!
3. Η επίσκεψη στην τουαλέτα (μέρος 2)
Μην πανικοβληθείτε! Όχι, δεν έρχεται στον κόσμο και δεύτερο μωρό!
4. Το μωρό φαίνεται ... περίεργο
Όλοι λένε πόσο όμορφο και γλυκό είναι αυτό το μικρόσκοπικό πλασματάκι. Αν περάσει από το μυαλό σας το αντίθετο, μην αγχώνεστε, δεν είστε η χειρότερη μαμά στον κόσμο. Τα μωρά πάντα δείχνουν λίγο περίεργα τις πρώτες ημέρες. 
5. Το πρώτο μπάνιο
Χαλαρώστε και απολαύστε το. Πιθανότατα είναι η πρώτη φορά που θα συνειδητοποιήσετε πόσο πολύ μπορεί να σας χαλαρώσει το ζεστό νερό που κυλάει στο σώμα σας.
6. Οι μαίες τρελαίνονται για τα μωρά
Αυτό δεν είναι και κανένα σπουδαίο νέο, αλλά πρέπει να είστε προετοιμασμένες σε περίπτωση που έρθουν και πάρουν το μωράκι σας από δίπλα σας χωρίς καν να σας ρωτήσουν!
7. Μα γιατί κλαίει; Τι του έκανα;
Όχι, δε σας μισεί, αλλά μην ξεχνάτε ότι το κλάμα είναι για αυτό το μόνο μέσο επικοινωνίας σε ένα περιβάλλον τελείως πρωτόγνωρο.
8. Οι θόρυβοι μέσα στη νύχτα
Το μωρό ήδη από τους πρώτους μήνες της ζωής του ρεύεται, έχει λόξυγγα και αέρια! Μην πετάγεστε λοιπόν κάθε φορά που ακούτε περίεργους ήχους να βγαίνουν από την κούνια.
9. Όλοι όσοι γνωρίζετε, θα έρθουν να σας δούν στο μαιευτήριο
Μην εκπλαγείτε αν δείτε στην πόρτα του δωματίου σας κάποιον που έχετε να συναντήσετε για μήνες ολόκληρους. Τα μαιευτήρια ανέκαθεν ήταν αγαπημένος προορισμός για πολλούς!
10. Η κοιλιά εξακολουθεί να μοιάζει με μπαλόνι!
Το ότι ήρθε στον κόσμο το πλασματάκι που τόσους μήνες μεγάλωνε μέσα σας, δε σημαίνει ότι η φουσκωμένη κοιλιά θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας. Το πιθανότερο είναι, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες μετά τη γέννα, να μοιάζει με μπαλόνι που έχει αρχίσει να ξεφουσκώνει. Υπομονή, θα επανέλθετε!
11. "Θέλω να ουρλιάξω"
Μπορεί να νιώθετε ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο, οι ορμόνες όμως δεν έχουν επανέλθει πλήρως με αποτέλεσμα κάποιες στιγμές να θέλετε να γκρινιάξετε και να ουρλιάξετε!

Σταματήστε να ανησυχείτε. Δεν είστε υπερήρωας. Στην μητρότητα δεν υπάρχει το τέλειο. Το κάθε μωρό είναι διαφορετικό, για αυτό και η κάθε μαμά είναι διαφορετική.

Το να μεγαλώνεις ένα μωρό δεν είναι εύκολο, κάθε μέρα όμως που περνάει θα νιώθετε όλο και πιο σίγουρη για τον εαυτό σας.

Πάρτε λοιπόν μία μεγάλη ανάσα και απολαύστε τις στιγμές!"

Πηγή: mummysmumbles.blogspot

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας