Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-05-11 14:46:06 +0300 Τι συμβαίνει με τον κύκλο μας μετά την εγκυμοσύνη; Απαντήσεις στα 5 πιο συνήθη ερωτήματα! Περίοδος μετά την εγκυμοσύνη

Περίοδος μετά την εγκυμοσύνη

Περίοδος μετά την εγκυμοσύνη 470 900
Τι συμβαίνει με τον κύκλο μας μετά την εγκυμοσύνη; Απαντήσεις στα 5 πιο συνήθη ερωτήματα!

Το μωρό μας είναι καθ' οδόν και οι αλλαγες στο σώμα, τον οργανισμό μας και την καθημερινότητά μας είναι πολλές. Ως γνωστόν, ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι η καθυστέρηση. Τι γίνεται όμως μόλις περάσουν οι εννεά μήνες; Πότε επανέρχεται ο κύκλος μας και πόσο καιρό μετά τον τοκετό θα μας έρθει περίοδος;

"Πότε θα μου έρθει η πρώτη περίοδος;"
Για αυτό το ερώτημα η απάντηση δεν είναι σίγουρη ούτε είναι η ίδια για όλες τις νέες μητέρες. Το νωρίτερο δυνατό, είναι τέσσερις εβδομάδες μετά τον τοκετό αν και στις περισσότερες περιπτώσεις καθυστερεί περισσότερο, ακόμα και μήνες.

"Τι επιρροή έχει ο θηλασμός;"
Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν το πότε θα μας έρθει η πρώτη περιοδος μετά τον τοκετό, είναι ο θηλασμός. Η προλακτίνη, η ορμόνη που παράγεται με το θηλασμό καθυστερεί την ωορρηξία και κατα συνέπεια ο κύκλος επανέρχεται μετά από αρκετές εβδομάδες ή και μήνες. Αντίθετα, οι μαμάδες που δε θηλάζουν συνήθως έχουν την πρώτη περίοδο τέσσερις με οχτώ εβδομάδες μετά τον τοκετό.

"Πόσο σταθερός θα είναι ο κύκλος μου;"
Η εγκυμοσύνη είναι μία σοκαριστική κατάσταση για τον οργανισμό μας με αποτέλεσμα οι ορμόνες μας να χρειαστούν κάποιο διάστημα προκειμένου να ισορροπήσουν. Το πρώτο διάστημα ο κύκλος μας μπορεί να είναι ανα 24, 28 ακόμα και 35 μέρες, κάτι όμως το οποίο θα σταθεροποιηθεί μετά από μερικούς μήνες και ιδιαίτερα όταν σταματήσουμε το θηλασμό.

"Μπορώ να μείνω έγκυος πριν μου έρθει περίοδος;"
Το διάστημα μετά τον τοκετό κατα το οποίο ο κύκλος μας ακόμα δεν είναι σταθερός και ο θηλασμός είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, οι πιθανότητες εγκυμοσύνης δεν είναι πολλές. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και ανύπαρκτες.

"Η περίοδός μου θα είναι όπως πριν την εγκυμοσύνη;"
Το πιθανότερό είναι να παρατηρήσουμε κάποιες μικρές διαφορές στην περιοδό μας οι οποίες έχουν να κάνουν με τις μέρες που διαρκεί, τη ροή που έχουμε ακόμα και τον πόνο που μπορεί να νιώθουμε.

Πηγή: parents.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας