Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-01-25 11:30:03 +0200 Για ποιο λόγο τρώει ένα παιδί τα νύχια του και τι μπορούμε να κάνουμε; "Μην τρως τα νύχια σου!"

"Μην τρως τα νύχια σου!"

"Μην τρως τα νύχια σου!" 470 900
Για ποιο λόγο τρώει ένα παιδί τα νύχια του και τι μπορούμε να κάνουμε;

Περιέργεια, άγχος, βαρεμάρα ακόμη και μίμηση είναι κάποιες από τις αιτίες που ένα παιδί τρώει τα νύχια του. Το δάγκωμα των νυχιών ανήκει στην ίδια οικογένεια με το τρίξιμο των δοντιών ή το πιπίλισμα του αντίχειρα και αποτελεί μια νευρική συνήθεια. Κύριος παράγοντας είναι το άγχος. Ένα διαζύγιο, μια αποτυχία ή μετακόμιση είναι πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν στο παιδί άγχος. Στην περίπτωση που υπάρχει μια τέτοια κατάσταση μέσα στο σπίτι, συζητήστε το με το παιδί, αφενός μεν για να δείτε τα βαθύτερα αίτια αλλά και για να το βοηθήσετε να λυθεί. 

Η τιμωρία δεν είναι λύση και δεν υπάρχει λόγος να τρομοκρατείτε το παιδί με μια ενδεχόμενη τιμωρία. Χρειάζεται να έχουμε υπομονή και επιμονή καθώς το αποτέλεσμα δε θα έρθει άμεσα. Στην αγορά υπάρχουν διάφανα μανό που είναι διάφανα επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε αγοράκια και σε κοριτσάκια. Η γεύση τους είναι ξινή, οπότε κάθε φορά που το παιδί βάζει στο στόμα του τα χέρια του, ξινίζει και δεν το επαναλαμβάνει. 

Στην περίπτωση που το παιδί δεν σταματά να τρώει τα νύχια του και τα χέρια του είναι ματωμένα αλλά και τα δαγκώνει με μανία, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας ή ακόμα και κάποιον παιδοψυχολόγο. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας