Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-03-21 11:34:54 +0200 Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους μονογονείς που αγωνίζονται μόνοι τους για την ανατροφή των παιδιών τους. 21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Μονογονεϊκών οικογενειών

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Μονογονεϊκών οικογενειών

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Μονογονεϊκών οικογενειών 470 900
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους μονογονείς που αγωνίζονται μόνοι τους για την ανατροφή των παιδιών τους.

Οι μονογονεϊκές οικογένειες είναι ένα και όλο πιο σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας και η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτές. 

Η ιδέα για την Παγκόσμια Ημέρα Μονογονεϊκών οικογενειών ξεκίνησε το 1984 με ένα άρθρο που γράφτηκε από την Janice Moglen, μια διαζευγμένη μαμά δύο παιδιών. Σκοπός του άρθρου της ήταν να καθιερώσει μία ημέρα που θα είναι αφιερωμένη στους γονείς που μεγαλώνουν μονοι τους τα παιδιά τους, η οποία θα είναι αντάξια της γιορτής της Μητέρας και της γιορτής του Πατέρα.  

Σε συνεργασία με την οργάνωση «Γονείς Χωρίς Συντρόφους», η Moglen άρχισε να κάνει αιτήσεις σε διάφορες πολιτείες προκειμένου να αναγνωρίσουν επίσημα, τη Παγκόσμια Ημέρα Μονογονεϊκών Οικογενειών. Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς συμπέφτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού γεγονός που μας υπνεθυμίζει ότι η μονογονεϊκή οικογένεια πρέπει να πάψει να στιγματίζεται και να περιθωριοποιείται.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι μονογεϊκές οικγένειες ξεπερνούν τις 500.000 και η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε για το ζήτημα αυτό.

Πηγή: singleparent.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας