Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-02-22 11:38:37 +0200 Διαχρονική γεύση Συνταγή για το all time classic γλυκό "μωσαϊκό"

Συνταγή για το all time classic γλυκό "μωσαϊκό"

Συνταγή για το all time classic γλυκό "μωσαϊκό" 470 900
Το αγαπημένο γλυκό όλων των εποχών

Πάμε να φτιάξουμε, το παλιό και για πάντα αγαπημένο γλυκό "μωσαϊκό". 'Ενα από τα πρώτα που μάθαμε όλοι στη ζωή μας. Γιατί όχι λοιπόν, βάλτε το μικρό σας να σας βοηθήσει και να έχει παρόμοια ανάμνηση!

Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο βούτυρο βιτάμ
5 κουταλιές της σούπας κακάο «άγλυκο» [χωρίς ζάχαρη]
2 γάλατα ζαχαρούχα
1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Λαδόκολλα

 

Εκτέλεση:
Σε λεκάνη «σπάμε» τα μπισκότα πτι μπερ σε ακανόνιστα κομμάτια με το χέρι μας. Δεν πειράζει εάν μερικά είναι πιο μεγάλα κι άλλα μοιάζουν με ... «ψίχουλα» . Και τα δυο χρειάζονται! Η προετοιμασία αυτή είναι απαραίτητη, γιατί μετά θα πρέπει να εργαστούμε λίγο γρήγορα προκειμένου να κάνουμε το υπόλοιπο γλυκό.

Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα όλο το βούτυρο να λιώσει. Προσοχή! Δεν θέλουμε να «κάψει» απλώς να λιώσει. Η φωτιά μας, σε όλη την διάρκεια ετοιμασίας του γλυκού δεν θα πρέπει να είναι πάνω από το μέτριο [1,5 – 2]

Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε έντονα με το σύρμα, ώστε να μην μας σβολιάσει.

Προσθέτουμε και τα δύο ζαχαρούχα γάλατα και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. 

Ρίχνουμε τα κομματιασμένα μπισκότα  και ανακατεύουμε καλά ώστε να τα καλύψει όλα η σοκολάτα. Απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά

Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας λαδόκολλα. Επάνω της βάζουμε το μίγμα του γλυκού και τυλίγουμε από τη μια μεριά και από την άλλη, με τα χέρια μας [δεν είναι πολύ ζεστό και δεν θα καούμε, αλλά πρέπει να μην αφήσουμε να περάσει πολύ ώρα γιατί η σοκολάτα έχει την ιδιότητα να σκληραίνει πολύ γρήγορα], ώστε να δώσουμε σχήμα «κορμού». 

Πιέζουμε όπου και όπως χρειάζεται. Ας λάβουμε υπ΄ όψιν μας ότι μετά, για να σερβίρουμε, πρέπει να κόβουμε το γλυκό μας φέτες, οι οποίες φέτες να χωρούν και στο πιάτο που θα χρησιμοποιήσουμε. Γι ΄αυτό αποφεύγουμε τα πολύ πλατιά σχήματα.

Βάζουμε για 30-40 λεπτά στο ψυγείο και μπορούμε να σερβίρουμε ! Τα κομμάτια που προκύπτουν θυμίζουν έντονα «μωσαϊκό» σε τόνους σοκολατί – μπεζ, εξ ου και το όνομα του γλυκού μας

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης

Γράφει η Πέγκυ Παπαδοπούλου

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας