Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-10 10:52:49 +0300 Μάθετε πώς να αλλάζετε πάνες στο μωρό σας. Βήμα βήμα όλα τα στάδια. Πώς αλλάζουμε πάνες;

Πώς αλλάζουμε πάνες;

Πώς αλλάζουμε πάνες; 470 900
Μάθετε πώς να αλλάζετε πάνες στο μωρό σας. Βήμα βήμα όλα τα στάδια.

Πώς αλλάζουμε πάνες;

Το πρώτο διάστημα μετά τη γέννα του μωρού, θα χρειαστούμε μεγάλα αποθέματα σε πάνες! Αφού επιλέξουμε την κατάλληλη πάνα, με μεγάλη προσοχή και σεβασμό στο ευαίσθητο δερματάκι του νεογέννητου, ώρα να την χρησιμοποιήσουμε.
 

Πώς επιλέγουμε πάνα για το μωρό;

Η επιλογή της σωστής πάνας είναι πολύ σημαντική για την υγεία του δέρματος του μωρού μας, καθώς και για την ανάπτυξή του. Αρκεί να σκεφτούμε ότι ένα μωρό περνάει περίπου 20.000 ώρες μέσα σε πάνες! Επιπλέον, ας αναλογιστούμε ότι το μικρό μας, μέχρι και τον 5ο μήνα τρέφεται αποκλειστικά με γάλα και μάλιστα κάθε 3-4 ώρες, με αποτέλεσμα τα κόπρανά του να έχουν υγρή μορφή. Άρα έχει ανάγκη από την καλύτερη δυνατή απορροφητικότητα, αλλά και εφαρμογή, αφού με το γάλα φουσκώνει η κοιλίτσα του και χρειάζεται μια πάνα που δεν το «πιέζει» ή το «κόβει». Η πάνα του μωρού πρέπει πάντα να συμβαδίζει με το στάδιο ανάπτυξης του μωρού μας, ενώ πρέπει να διαλέξουμε το σωστό μέγεθος πάνας, ανάλογα με το βάρος του μωρού.  Το σωστό μέγεθος της πάνας μωρού σε κάθε περίπτωση είναι αυτό στο οποίο τα κιλά του μωρού μας βρίσκονται κάπου στη μέση του εύρους κιλών που αναγράφονται στη συσκευασία της πάνας. Μια καλή πάνα προστατεύει το μωρό από την υγρασία και διατηρεί το δερματάκι του στεγνό, λείο και απαλό, χωρίς ερεθισμούς.
 

Πώς αλλάζω πάνα στο μωρό μου;

-Αφού καθαρίσουμε σχολαστικά το μωράκι μας, είτε με χλιαρό νερό και σαπούνι, είτε με μωρομάντηλα, το κορμάκι του είναι πανέτοιμο να δεχτεί την καθαρή, στεγνή πάνα. Καθαρίζουμε το μωράκι μας πάντα από μπροστά προς τα πίσω ώστε να μη μεταφέρονται μικρόβια στα γεννητικά του όργανα.

-Αφού επιλέξουμε τo σωστό μέγεθος πάνας για το μωρό, την ανοίγουμε και την τοποθετούμε κάτω από το μωρό μας, έτσι ώστε οι επανακολλούμενες ταινίες να βρίσκονται δεξιά και αριστερά από τη μεσούλα του.

-Ανασηκώνουμε την μπροστινή πλευρά της πάνας ανάμεσα στα ποδαράκια του, με τα δάχτυλά μας βγάζουμε προς τα έξω τα ελαστικά πλαϊνά γύρω από τα ποδαράκια και μετά φέρνουμε τις ταινίες πάνω από την μπροστινή πλευρά της πάνας και τις κολλάμε ίσια.

Φυσικά, αν το μωράκι μας δεν αισθάνεται άνετα, ξανακολλάμε τις ταινίες σε άλλο σημείο. Και βέβαια, αν το μικρό μας είναι αγοράκι, δεν ξεχνάμε κάθε φορά που το αλλάζουμε, να τοποθετούμε το πουλάκι του προς τα κάτω. Έτσι αποφεύγουμε τις διαρροές και τους ερεθισμούς της ουροδόχου κύστης.

-Το μωρό μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να εξοικειωθεί με τη διαδικασία αλλαγής πάνας. Το βοηθάμε λοιπόν σε αυτό. Αν δυσανασχετεί την ώρα που το αλλάζουμε και δεν θέλει να ασχολούμαστε  άλλο μαζί του, το απασχολούμε με ένα μουσικό παιχνίδι ή με μια κουδουνίστρα για να αποσπάμε την προσοχή του. Του μιλάμε, του γελάμε, το γαργαλάμε, παίζουμε μαζί του! Την επόμενη φορά που θα πρέπει να του αλλάξουμε πάνα, του κάνουμε ένα σύντομο μασάζ. Έτσι, όλη η διαδικασία θα γίνει πιο διασκεδαστική και απολαυστική. Μόλις τελειώσουμε, μπορούμε να απολαύσουμε ένα όμορφο παιχνίδι με το μωράκι μας, γιατί πραγματικά όταν είναι καθαρό και στεγνό, είναι χαρούμενο!

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω την πάνα του μωρού μου;

Tο δέρμα των νεογέννητων είναι 5 φορές πιο ευαίσθητο από το δέρμα των ενηλίκων. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, για να διατηρείται στεγνό και καθαρό, χωρίς ερεθισμούς. Φροντίζουμε λοιπόν να το καθαρίζουμε καλά, να το ελέγχουμε και να αλλάζουμε την πάνα του συχνά, κάθε φορά που το παιδί μας την λερώνει. Το πρώτο διάστημα θα αλλάζουμε πάνα στο μωρό μας 8-10 φορές περίπου κάθε μέρα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας