Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-16 09:54:48 +0200 Το νερό της βρύσης ενδέχεται να προκαλέσει έκζεμα στα μωρά, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ύποπτο για έκζεμα το νερό της βρύσης

Ύποπτο για έκζεμα το νερό της βρύσης

Ύποπτο για έκζεμα το νερό της βρύσης 470 900
Το νερό της βρύσης ενδέχεται να προκαλέσει έκζεμα στα μωρά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Το έκζεμα είναι μία χρόνια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από κοκκινίλες και φαγούρα. Μία νέα έρευνα που έγινε, επιβεβαιώνει ότι η εμφάνιση εκζέματος σχετίζεται με το νερό που έρχεται σε επαφή με το δέρμα. 

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν δείγμα 1300 μωρών έως και τριών μηνών από διάφορες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας. Το πόρισμα ήταν ότι τα μωρά που ζουν σε περιοχές με "σκληρό" νέρο βρύσης,  είναι 87% πιο πιθανό να εμφανίσουν έκζεμα. 

Προηγούμενες μελέτες επιβεβαιώνουν τη σύνδεση του νερού με δερματολογικές παθήσεις στην παιδική ηλικία, αυτή όμως είναι η πρώτη έρευνα που γίνεται σε μωρά. Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι να μελετηθεί εάν κάποιο φίλτρο θα μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης εκζέματος. 

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης κατάσταση του δέρματος με υφέσεις και εξάρσεις. Το έκζεμα είναι ένας γενικός όρος για ξηρό και φλεγμονώδες δέρμα, που μερικές φορές προκαλείται από κάτι άλλο πέραν της ατοπικής δερματίτιδας.

Η περιποιήση του βρεφικού δέρματος χρειάζεται ειδική φροντίδα κατάλληλη για δερματίτιδα.

Προστατευτική κρέμα για την περιποίηση του ατοπικού δέρματος και κρεμώδες καθαριστικό για το ξηρό, αντιδραστικό, ερεθισμένο, ατοπικό δέρμα.

 

Δείτε όλα τα γαλακτώματα για το Βρεφικό Ξηρό- Ατοπικό Δέρμα εδώ

Πηγή: consumer.healthday.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας