Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-01-19 12:00:07 +0200 Τι γίνεται όταν είμαστε έξω και το μωρό θέλει να κοιμηθεί; Συμβουλές για τον "ύπνο εκτός σπιτιού"

Συμβουλές για τον "ύπνο εκτός σπιτιού"

Συμβουλές για τον "ύπνο εκτός σπιτιού" 470 900
"Πως θα κοιμίσω το μωρό εκτός σπιτιού", "Δεν κοιμάται!", "Θα έχει νευρικότητα!".

Οικογενειακές συναντήσεις, γάμοι και πάρτι που δεν μπορούμε να μην πάμε έχουν σαν αποτέλεσμα να πρέπει το μωρό να μάθει να κοιμάται εκτός σπιτιού.

Αυτό είναι και ένα από τα άγχη της νέας μαμάς,

"Πως θα κοιμίσω το μωρό εκτός σπιτιού", "Δεν κοιμάται!", "Θα έχει νευρικότητα!". 

Πρώτο μέλημά μας, είναι το μωρό να μη χάσει τη ρουτίνα του ύπνου επειδή βρισκόμαστε εκτός σπίτιου. Η ρουτίνα και το πρόγραμμα είναι το Α και το Ω στον ύπνο του μωρού. Για το λόγο αυτό, όταν βρισκόμαστε έξω και είναι η ώρα του ύπνου του μωρού αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τη ρουτίνα του όσο το δυνατόν πιο πιστά. Δεν παραλείπουμε να έχουμε μαζί μας το αγαπημένο του "νάνι", την απαλή του κουβέρτα και ό,τι άλλο το βοηθά να κοιμηθεί στο σπίτι. 

Ανάλογα με το που βρισκόμαστε προσπαθούμε να προσφέρουμε στο μωρό μας ένα περιβάλλον ασφάλειας και ηρεμίας. Επιλέγουμε ένα μέρος που είναι όσο το δυνατόν πιο ήσυχο και κουνώντας το καρότσι, νανουρίζουμε το μωρό μέχρι να το πάρει ο ύπνος. Πολλές μαμάδες τοποθετούν στο καρότσι ένα ελαφρύ κάλυμμα, για να αισθάνεται το μωρό ακόμη πιο ασφαλές. Ειδικά αν το μωρό έχει μάθει να κοιμάται με θορύβους γύρω του, δεν πρόκειται να το ενοχλήσει τίποτα. Μην ανησυχείτε! 

Επειδή και η μαμά έχει ένα μεγάλο μερίδιο στον ύπνο του μωρού εκτός σπιτιού ...  τσαλάκωσε τον εαυτό σου και ακολούθησε και εσύ τη δική σου ρουτίνα. Έχει μάθει να κοιμάται με τραγούδια; Mην διστάσεις να του τραγουδήσεις. Και τι σημασία έχει που σε βλέπουν; Μπορεί να αποκτήσεις και να φανατικούς θαυμαστές. 

Μερικές φορές το άγχος μας είναι αυτό που μας φοβίζει και μας φρενάρει και όχι το ίδιο το μωρό.

Για αυτό το λόγο, χαλαρώστε και απολαύστε τη βόλτα σας με το μωρό αλλά και τον ύπνο εκτός ... σπιτιού! 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας