Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-04-03 10:32:47 +0300 Επτά αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας στην εγκυμοσύνη. Οι αλλαγές στο σώμα μας στην εγκυμοσύνη

Οι αλλαγές στο σώμα μας στην εγκυμοσύνη

Οι αλλαγές στο σώμα μας στην εγκυμοσύνη 470 900
Επτά αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας στην εγκυμοσύνη.

Η εγκυμοσύνη είναι μία μοναδική εμπειρία για κάθε γυναίκα. Ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι μεγαλώνει μέσα μας μέρα με τη μέρα και οι αλλαγές που παρατηρούμε στη διάθεσή μας, στα συναισθήματά και φυσικά στο σώμα μας, είναι πολλές!

Εκτός όμως από τις εμφανείς αλλαγές στο σώμα μας, υπάρχουν και κάποιες που δεν τις φανταζόμασταν καν! 

Ποιες είναι αυτές;

1. Το αίμα μας ... αυξάνεται!
Ήδη από τις πρώτες εβδομάδες εγκυμοσύνσης, τα επίπεδα αίματος στο σώμα μας αυξάνονται σε ποσοστό 30% με 50% . Αυτό συμβαίνει γιατί καρδιά μας την περίοδο αυτή "δουλεύει" περισσότερο, με αποτέλεσμα σε κάθε χτύπο της να στέλνει περισσότερο αίμα στο υπόλοιπο σώμα. 

2. Οι μυς στη μήτρα χαλαρώνουν
Όσο πλησιάζει η ώρα του τοκετού, η ορμόνη ρελαξίνη χαλαρώνει τους μυς που βρίσκονται στη μήτρα, γεγονός που θα διευκολύνει τον ερχομό του μωρού μας στον κόσμο.

3. Η μαύρη γραμμή στην κοιλιά
Ιδιαίτερα από τον έκτο μήνα και έπειτα είναι πιθανό να παρατηρήσουμε την εμφάνιση μίας μαύρης γραμμής κατά μήκος της κοιλιάς. Η γραμμή αυτή είναι γνωστή ως linea nigrea - μελάγχρωση και στην πραγματικότητα υπήρχε πάντα, αλλά οι ορμόνες της εγκυμοσύνης προκαλούν την αλλαγή του χρώματος. 

4. Ο κόλπος μας, μας είναι αγνώριστος
Όσο η εγκυμοσύνη πλησιάζει στο τέλος της, ενδέχεται αν παρατηρήσουμε μεγάλες αλλαγές στον κόλπο μας. Το πρήξιμο, η αλλαγή σχήματος ακόμα και η αλλαγή χρώματος είναι μόνο μερικές από αυτά!

5. Το στήθος μας γίνεται διπλάσιο
Κάτι οι ορμόνες της εγκυμοσύνης, κάτι η προετοιμασία του σώματός μας για τον θηλασμό, το στήθος μας είναι αγνώριστο!  

6. Τρίχες παντού
Εγκυμοσύνη χωρίς τριχοφυία δε γίνεται! Τα μαλλιά μας μακραίνουν πιο γρήγορα, και παρατηρούμε ότι έχουμε τρίχες ... παντού!

7. Το μυαλό μας κάνει παιχνίδια
Μία πρόσφατη έρευνα επιβεβαίωσε ότι το 80% των εγκύων έχουν κενά μνήμης.  Αν λοιπόν και εσείς δε θυμάστε που έχετε βάλει τα κλειδιά σας, ή που έχετε παρκάρει, μην ανησυχείτε! Είναι φυσιολογικό!

Πηγή: parents.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας