Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-22 14:26:04 +0200 Ποιά είναι τα οφέλη απο το περπάτημα στην εγκυμοσύνη μιας γυναίκας και τι πρέπει να προσέξετε. Tο περπάτημα ως μορφή άσκησης στην εγκυμοσύνη

Tο περπάτημα ως μορφή άσκησης στην εγκυμοσύνη

Tο περπάτημα ως μορφή άσκησης στην εγκυμοσύνη 470 900
Ποιά είναι τα οφέλη απο το περπάτημα στην εγκυμοσύνη μιας γυναίκας και τι πρέπει να προσέξετε.


Για καλύτερο αποτέλεσμα
• Όταν περπατάμε κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας φοράμε άνετα παπούτσια, κατάλληλα για περπάτημα, ώστε να μην κουραστούμε και να μην επιβαρυνθούν τα πόδια, τα πέλματα και η μέση μας.  
• Επιλέγουμε ρούχα από βαμβακερά υφάσματα ώστε το δέρμα μας να αναπνέει σε όλη τη διάρκεια της άσκησης.
• Αποφεύγουμε τα σφιχτά ρούχα που μας κάνουν να νιώθουμε δυσάρεστα, τα στενά εσώρουχα και τις φόρμες που πιέζουν την κοιλιά μας. Ένα καλό κριτήριο είναι να μην φοράμε οποιοδήποτε ρούχο αφήνει σημάδι στο δέρμα μας.
• Η συχνότητα με την οποία θα περπατάμε κατά την εγκυμοσύνη μας, εξαρτάται από ατομικούς παράγοντες (ελεύθερος χρόνος, αντοχές κ.α.), ωστόσο ένα πρόγραμμα με 3-4 φορές την εβδομάδα περπάτημα επί μισή ώρα, είναι ιδανικό.  
• Το καλοκαίρι ιδανικές ώρες για περπάτημα είναι οι πρωινές 7-10 το πρωί και μετά τις 7 το βράδυ.

 Τι προσέχουμε
• Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε μορφή άσκησης, συμβουλευόμαστε τον γιατρό ή τη μαία μας. Το περπάτημα απαγορεύεται όταν υπάρχουν συγκεκριμένες επιπλοκές στην εγκυμοσύνη.
• Για λόγους ασφαλείας, περπατάμε σε ελεγχόμενους χώρους (σε πάρκο ή γήπεδο) και οπωσδήποτε αποφεύγουμε να περπατάμε σε σκοτεινές περιοχές, δρόμους που δεν γνωρίζουμε ή δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.
• Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και για να γίνει η άσκηση πιο ευχάριστη μπορούμε να βρούμε παρέα στο περπάτημα, τον σύντροφο ή μια φίλη μας.
Αν για οποιοδήποτε λόγο νιώσουμε αδιαθεσία, κόπωση, λαχάνιασμα ή πόνο, σταματάμε αμέσως την άσκηση.
• Δεν το παρακάνουμε από την πρώτη μέρα της άσκησης, ειδικά αν στο παρελθόν δεν είχαμε καλή σχέση με την γυμναστική. Ξεκινάμε διανύοντας μικρές διαδρομές και σταδιακά αυξάνουμε τον χρόνο και την ένταση του βαδίσματος.
Αν δεν θέλετε να κάνετε άλλες μορφές άσκησης, το περπάτημα στην εγκυμοσύνη είναι μια ιδανική λύση άσκησης. Χαλαρώστε και απολαύστε την πιό ωραία περίοδο της ζωή σας!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας