Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-10-21 10:27:51 +0300 Τρία μυστικά που θα κάνουν τον ύπνο του μικρού μας ... παιχνιδάκι! Τα τρία βήματα για ήρεμο και βαθύ ύπνο

Τα τρία βήματα για ήρεμο και βαθύ ύπνο

Τα τρία βήματα για ήρεμο και βαθύ ύπνο 470 900
Τρία μυστικά που θα κάνουν τον ύπνο του μικρού μας ... παιχνιδάκι!

Ο ύπνος είναι από τα θέματα που απασχολούν κάθε νέο γονιό. Κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες έρευνες και έχουν γραφτεί πολλά και ποικίλα άρθρα. Σύμφωνα με την ειδικό Jo Frost η λύση είναι πολύ πιο απλή από όσο νομίζουμε και βρίσκεται σε τρείς λέξεις κλειδιά. Μπάνιο, διάβασμα και ... αγκαλιά!

Το μπάνιο
Η ώρα του μπάνιου σηματοδοτεί το πέρασμα από την ημέρα στη νύχτα και προετοιμάζει το μωρό μας για το βραδινό ύπνο. Ένα ζεστό μπάνιο, θα το χαλαρώσει και θα το ηρεμήσει!

Κάνουμε λοιπόν την ώρα του μπάνιου ξεχωριστή και τη γεμίζουμε με αγκαλιές, χαμόγελα και φιλιά!

Το διάβασμα
Αφού έχουμε κάνει το μωρό μας μπάνιο και έχει χαλαρώσει, υπάρχει κάτι καλύτερο από μία όμορφη ιστοριούλα; Το διάβασμα έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά, ήδη από την πολύ μικρή τους ηλικία. 

Δημιουργούμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Χαμηλώνουμε τα φώτα, διαλέγουμε με το μικρό μας το βιβλίο που θα διαβάσουμε και παίρνουμε θέση! Διαβάζουμε σταθερά, με απαλή και καθαρή φωνή και με τέτοιον τρόπο ώστε να κρατάμε το ενδιαφέρον του μικρού μας. 

Η αγκαλιά
Μετα το διάβασμα, έχουμε δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για έναν ήρεμο ύπνο. Το μικρό μας έχει χαλαρώσει και είναι έτοιμο να κοιμηθεί. 

Πριν βγούμε από το δωμάτιο, το τοποθετούμε κατάλληλα στο κρεβάτι, το κάνουμε μία αγκαλιά, του δίνουμε ένα φιλί και έπειτα βγαίνουμε σιγά σιγά από το δωμάτιο. 

Πηγή: motherandbaby.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας