Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-03-24 11:43:49 +0200 Περιμένοντας υπομονετικά μπροστά στην τηλεόραση να ξεκινήσει η αγαπημένη μας εκπομπή. Τα μεσημέρια με τους Μούμιν!

Τα μεσημέρια με τους Μούμιν!

Τα μεσημέρια με τους Μούμιν! 470 900
Περιμένοντας υπομονετικά μπροστά στην τηλεόραση να ξεκινήσει η αγαπημένη μας εκπομπή.

Ποιός θυμάται αυτές τις καλοκάγαθες υπάρξεις, που σε κανέναν μας δεν ήταν ξεκάθαρο τι ακριβώς είναι; Δεν θα ξεχάσω τα μεσημέρια (νομίζω) που περίμενα πως και πως να τελειώσουν οι διαφημίσεις στην ΕΤ1 και να ξεκινήσει το τραγούδι των Μούμιν. "Νύυυυχτα και μέρα μας δίνουν χαρά οι Μούυυυυυυμιν"... Και όντως μου έδιναν μεγάλη χαρά γιατί έκαναν σκανταλιές και αταξίες παραμένοντας ταυτόχρονα ήρεμοι, γαλήνιοι και ευγενικοί. Δημιουργός τους είναι η Τούβε Γιάνσσον, η οποία έγραψε και εικονογράφησε το πρώτο βιβλίο της σειράς το 1945 και μεταξύ άλλων έχει πει:

«Η οικογένεια Μούμιν που προσπάθησα να περιγράψω είναι τόσο ολοφάνερα ευτυχισμένη, που δεν το ξέρει καν. Είναι καλά μαζί και παραχωρούν ο ένας στον άλλον απόλυτη ελευθερία – την ελευθερία να είναι ο καθένας μόνος του όποτε το θέλει, την ελευθερία να σκέφτεται και να αισθάνεται με τον δικό του τρόπο, να κρατάει τα μυστικά του ώσπου να νιώσει ο ίδιος έτοιμος να τα μοιραστεί. Κανείς δεν δημιουργεί ενοχές στους άλλους».

 

Αυτό που θυμάμαι έντονα είναι εκείνο το όμορφο σπίτι που είχε η οικογένεια Μούμιν, που πάντα σκεφτόμουνα ότι θα ήθελα να μείνω για λίγο. Είχε ωραίο ξύλινο πάτωμα, ορόφους, χρωματιστές κουρτίνες και ωραία θέα. Το 1993 άνοιξε θεματικό πάρκο "Ο κόσμος των Μούμιν" (Moominworld) στο Νάνταλι της Φινλανδίας. 

Πλησιάζουν οι γιορτές του Πάσχα και θα περάσουμε όλοι χρόνο με τις οικογένειές μας και θα ζήσουμε διάφορες αστείες στιγμές. Έτσι βλέποντας σήμερα αυτές τις όμορφες εικονογραφήσεις σκέφτηκα να τις μοιραστώ:

 

Πηγές:

Talcmag: http://www.talcmag.gr/vivlio/istories-ton-moumin/ 

Moomin website: https://www.moomin.com/en

Επιμέλεια: Μαρία Σωτηρόπουλου

Σχόλια

Neutral avatar
  • Prof
    Ρία Παπαπέτρου 24 Μαρτίου, 2016 12:19 μ.μ.

    Φοβερό παιδικό! Όμορφες αναμνήσεις...

  • Screen shot 2016 03 24 at 11.56.51  . .
    Mαρία Μούμιν 24 Μαρτίου, 2016 12:15 μ.μ.

    Νύχτα και μέρααααα μας δίνουν χαρά! Οι μούμιν!

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας