Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-09-08 12:15:27 +0300 Η νέα έρευνα για τον τοκετό των διδύμων. Τα δίδυμα που γεννιούνται την 37η εβδομάδα κύησης έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης

Τα δίδυμα που γεννιούνται την 37η εβδομάδα κύησης έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης

Τα δίδυμα που γεννιούνται την 37η εβδομάδα κύησης έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης 470 900
Η νέα έρευνα για τον τοκετό των διδύμων.

Η εγκυμοσύνη σε δίδυμα σαφώς έχει τις δυσκολίες της, το διπλό όμως αυτό θαύμα της ζωής, μας αποζημιώνει και με το παραπάνω! Τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλές έρευνες σχετικά με τον τοκετό των διδύμων. Λόγω του όλο και πιο περιορισμένου χώρου που έχουν τα δύο μωρά για να αναπτυχθούν στη μήτρα, λέγεται ότι ο τοκετός σε δίδυμα πρέπει να γίνεται αρκετά νωρίς και προγραμματισμένα. 

Η νέα έρευνα που έγινε αποδεικνύει ότι μία εβδομάδα παραπάνω στη μήτρα παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία των μωρών. Για τις ανάγκες της έρευνας οι ειδικοί μελέτησαν πάνω από 35.000 περιστατικά δίδυμης κύησης. Σκοπός τους ήταν να καθορίσουν ποια είναι η ιδανική εβδομάδα τοκετού σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις διζυγωτικών αλλά και μονοζυγωτικών διδύμων. Για τα διζυγωτικά, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ο τοκετός στην 37η εβδομάδα κύησης έχει λιγότερες πιθανότητες θνησιμότητας των μωρών σε σχέση με μία εβδομάδα πριν. Αντίστοιχα όμως, ο τοκετός μόλις μία εβδομάδα μετά, δηλαδή στην 38η εβδομάδα, αυξάνει τις πιθανότητες θνησιμότητας κατά 0,9%.

Για τα μονοζυγωτικά δίδυμα τα οποία μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ιδανική εβδομάδα τοκετού είναι η 36η.

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας