Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-29 16:49:41 +0300 Τι δεν πρέπει να λείπει από το αυτοκίνητο. Τι δεν πρέπει να λείπει από το αυτοκίνητό σας

Τι δεν πρέπει να λείπει από το αυτοκίνητό σας

Τι δεν πρέπει να λείπει από το αυτοκίνητό σας 470 900
Τι δεν πρέπει να λείπει από το αυτοκίνητο.

Τα μέτρα ασφαλείας από τη στιγμή που ένα παιδί μπαίνει στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητα όχι μόνο όταν μιλάμε για ένα ταξίδι, αλλά ακόμη και για μια διαδρομή ρουτίνας. Έχουμε επιλέξει το κατάλληλο καθισματάκι του παιδιού, το έχουμε τοποθετήσει σωστά και σύμφωνα με τις οδηγίες κτλ. Βεβαιωνόμαστε για τη ζώνη του παιδιού και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Ή μήπως όχι;

Μια οργανωμένη μαμά θα πρέπει να έχει στο αυτοκίνητο το κουτί πρώτων βοηθειών που θα προσφέρει στο παιδί ένα ασφαλές ταξίδι με τα απολύτως απαραίτητα. 

Ας δούμε τι δεν πρέπει να λείπει από το κουτί πρώτων βοηθειών του αυτοκινήτου μας. 


Κουβέρτα  και πετσέτες. Η κουβέρτα θα χρειαστεί σίγουρα σε ένα μεγάλο ταξίδι ή στην επιστροφή μας από ένα φιλικό σπίτι αργά το βράδυ για να ζεστάνει το μωρό. Οι πετσέτες αναπόφευκτο αξεσουάρ σε περίπτωση που ο μικρός συνεπιβάτης μας ζαλιστεί ή χύσει όλο το νερό πάνω του.

Μωρομάντηλα. Τα μωρομάντηλα  που δε λείπουν ποτέ από την τσάντα της μαμάς ,τώρα δε  θα λείπουν και από το αμάξι. Ένα πακέτο μωρομάντηλα παίρνει τη θέση του στο κουτί μας. Σίγουρα θα χρειαστούν  την περίοδο που το παιδί εκπαιδεύεται για την τουαλέτα ή αν το ταξίδι είναι αρκετά μεγάλο και χρειάζεται άμεση αλλαγή … πάνας! 

Πάνες. Μια έξτρα τσάντα με πάνες θα πρέπει πάντα να υπάρχει στο αυτοκίνητο σε περίπτωση ανάγκης. Κανείς δε  θέλει να ξεμείνει από πάνες.

Ομπρέλα. Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον καιρό πια. Μια ομπρέλα θα μας φανεί χρήσιμη είτε αν αρχίσει να βρέχει είτε αν έχει πολύ ήλιο και δεν έχουμε την ομπρέλα από το καρότσι. Άλλωστε πόσες φορές ξεκινάμε με ήλιο και γυρνάμε σπίτι με καταιγίδα.

Απολυμαντικό χεριών. Ποιος θέλει τα χέρια του να κολλάνε και να είναι λερωμένα; Kανείς! Εκτός λοιπόν από τα μωρομάντηλα έχουμε μαζί μας πάντα και ένα απολυμαντικό χεριών που δεν χρειάζεται ξέπλυμα και κρατά μακριά τα μικρόβια.

Νερό. Έχουμε πάντα στο κουτί μας δυο –τρία μπουκαλάκια νερού που τα γεμίζουμε πριν ξεκινήσουμε τη βόλτα ή το ταξίδι μας. Τα παιδιά ζητάνε συχνά νερό εν μέσω του ταξιδιού και θα μας φανούν πολύ χρήσιμα.

Παιχνίδια. Δεν ξεκινάμε ποτέ τη βόλτα μας ή το ταξίδι αν δεν έχουμε πάρει τα παιχνίδια του παιδιού. Ένα παιχνίδι θα κρατήσει απασχολημένο το μωρό καθ’  όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Επειδή κάποια μέρα μπορεί να είμαστε παραπάνω βιαστικοί, καλό θα είναι να υπάρχουν στο κουτί μας δυο-τρια παιχνίδια.

Αλλαξιά. Έχουμε πάντα μια πρόχειρη αλλαξιά μαζί μας ανάλογα με  τον καιρό. Το παιδί μπορεί να λερωθεί ή να βραχεί κατά τη διαδρομή. 

Φαρμακείο αυτοκινήτου. Τελευταίο μεν, αλλά το βασικότερο  είναι το φαρμακείο του αυτοκινήτου. Λευκοπλάστ, βαμβάκι, οξυζενέ, οινόπνευμα, αντισηπτικό, αλοιφή για τσιμπήματα και θερμόμετρο είναι τα βασικά που θα πρέπει να περιέχει. 


Πηγή: popsugar

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας