Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-08-01 16:49:36 +0300 10+1 μυστικά μαμάδων για σωστή προετοιμασία! Σωστή οργάνωση πριν αρχίσουν τα σχολεία

Σωστή οργάνωση πριν αρχίσουν τα σχολεία

Σωστή οργάνωση πριν αρχίσουν τα σχολεία 470 900
10+1 μυστικά μαμάδων για σωστή προετοιμασία!

Τι και αν ακόμα έχουμε Αύγουστο και οι καλοκαιρινές διακοπες για άλλους συνεχίζονται και για άλλους τώρα ξεκινάνε.  Ο σοφός λαός λέει "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" και πολλές μαμάδες φαίνεται να ακολουθούν αυτό το ρητό πιστά! 

Κάτι λιγότερο από ένα μήνα πριν ανοίξουν τα σχολεία, εμείς ξεκινάμε ήδη την προετοιμασία!

1. Μπαίνουμε σε σχολική ... διάθεση
Αντί να προσπαθούμε να πείσουμε το μικρό μας να πάει για ύπνο νωρίς μία μέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία, ξεκινάμε την προετοιμασία από πιο πριν. Τώρα που σιγά σιγά οι διακοπές φτάνουν στο τέλος τους, είναι η κατάλληλη περίοδος να γίνουμε λιγότερο ελαστικοί με τα ωράρια του ύπνου. 

2. Δημιουργούμε ένα ημερολόγιο για τη νέα σχολική χρονιά
Σε έναν από τους κοiνόχρηστους χώρους του σπιτιού, κρεμάμε ένα μεγάλο ημερολόγιο όπου σιγά σιγά προσθέτουμε τις δραστηριότητες της νέας χρονιάς για όλη την οικογένεια.

3. Εφοδιαζόμαστε με τα πρώτα σχολικά προϊόντα!
Σιγά σιγά κάνουμε τις πρώτες αγορές της νέας σχολικής χρονιάς. Γεμίζουμε κασετίνες και μολυβοθήκες με μαρκαδόρους και μολύβια και έτσι το μικrό μας θα ανυπομονεί να τα χρησιμοποιήσει!

4. Διαλέγουμε ρούχα από την προηγούμενη
Μία απλή κίνηση με την οποία όμως γλιτώνουμε αρκετό χρόνο το πρωί. Μαθαίνουμε στο παιδί μας όσο ακόμα είναι νωρίς  τη συνήθεια να βρίσκει τα ρούχα που θα βάλει στο σχολείο από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι, όταν έρθει ο Σεπτέμβρης, η πρωινή ετοιμασία για το σχολείο θα μας φανεί παιχνιδάκι.

5. Ετοιμάζουμε τα σνακς
Φτιάχνουμε ήδη από την προηγούμενη ημέρα τα σνακ που μπορεί να φάει το παιδί μας οποιαδήποτε στιγμή. Αυτή η συνήθεια θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και θα τη συνεχίσουμε καθ' όλη τη διάρκεια της νεάς σχολικής χρονιάς.

6. Το πλάνο της εβδομάδας
Κάθε Κυριακή κοιτάμε το ημερολόγιο και βλέπουμε πώς θα κυμανθεί η ερχόμενη εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο δεν αφήνουμε τίποτα για την τελευταία στιγμή!

7. Ο κανόνας των 7 λεπτών!
Όπου και αν έχουμε να πάμε, ό,τι και αν έχουμε να κάνουμε, πάντα φεύγουμε 7 λεπτά νωρίτερα. Ο χρυσός αυτός κανόνας μας εγγυάται ότι δεν θα πάμε πουθενά καθυστερημένα!

8. Βάζουμε το ρολόι λίγα λεπτά μπροστά
Ένας ακόμα τρόπος να μην καθυστερούμε πάντα και παντού!

9. Λέμα όχι στα social media το πρωί!
"Έλα καλέ, μία ματιά θα ρίξω..." είναι η σκέψη των περισσότερων από εμάς και πάντα καταλήγουμε να αργούμε.  Ας αφήσουμε την περιπλάνηση στο διαδίκτυο για μετά!

10. Καθαρίζουμε καθημερινά
Αυτό δε σημαίνει ότι θα κάνουμε γενική καθαριότητα στο σπίτι κάθε μέρα! Και από κάτι όμως να μαζεύουμε ή να καθαρίζουμε κάθε μέρα, στο τέλος της εβδομάδας δε θα μας περιμένει μία στίβα ρούχων για σιδέρωμα ή πλύσιμο!

10+1. Λίγο παραπάνω από όλα
Προνοούμε τουλάχιστον όσον αφορά τα ήδη πρώτης ανάγκης, να μην ξεμένουμε ποτέ!

Πηγή: popsugar.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας