Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-06-09 17:12:34 +0300 Φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Πως να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης σας

Πως να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης σας

Πως να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης σας 470 900
Φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης.

H περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια περίοδος γεμάτη αλλαγές. Από τη μια η κοιλίτσα μου που ολοένα φουσκώνει σηματοδοτεί το πέρασμα από τον έναν μήνα στον άλλο και τη ανάπτυξη του εμβρύου. Οι αλλαγές κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι απολύτως φυσιολογικές και αναμενόμενες. Αναμενόμενα όμως είναι κατά συμπτώματα που θα βιώσει μια έγκυος μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Ναυτία, πονοκέφαλος, πόνος στη μέση, αιμορροΐδες και καούρες είναι κάποια από αυτά τα συμπτώματα.

Ας δούμε πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με φυσικούς τρόπους. Ακόμη και αν επιλέξουμε φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της εγκυμοσύνης θα πρέπει πάντα να έχουμε την σύμφωνη γνώμη του γιατρού μας και να το συζητήσουμε πρώτα με αυτόν. 

Ναυτία. Εάν ανήκετε στην κατηγόρια των μαμάδων που πάσχουν από πρωινή αδιαθεσία και ναυτία τότε μπορούμε να αποφύγουμε τα πικάντικα και τις λιπαρές τροφές ενώ θα πρέπει να επιλέξουμε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες. Ένα ζεστό γάλα ή ένα κομμάτι τυρί συνοδευόμενο από ένα ποτήρι τσάι θα μας χαλαρώσει και θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις ναυτίες. Το βότανο που έχει συνδέσει το όνομά του με την αντιμετώπιση της ναυτίας είναι το τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα. Χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του εμποδίζει την επίδραση της σεροτονίνης, ουσία που παράγεται από από το στομάχι κάθε φορά που αισθανόμαστε ναυτία. 

Αιμορροΐδες. Οι ειδικοί πιστεύουν πως οι αιμορροΐδες  δημιουργούνται από τη δυσκοιλιότητα κατά κύριο λόγο και την προσπάθεια κινητικότητας του εντέρου. Η πίεση που ασκείται την ώρα εκείνη είναι η  αιτία  για την εμφάνιση των αιμορροΐδων. Σ' αυτό ακριβώς οφείλεται και η εμφάνισή τους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η δυσκοιλιότητα σε συνδυασμό με τις ορμονικές αλλαγές, αλλά και την πίεση που ασκεί η μήτρα, έχουν ως αποτέλεσμα τις αιμορροΐδες. Οι οποίες, αιμορροΐδες, κάνουν την εμφάνισή τους μετά το β΄ τρίμηνο της εγκυμοσύνης, καθώς τότε είναι που η μήτρα μεγαλώνει παραπάνω και μαζί και η πίεση που ασκεί. Ένας τρόπος να απαλλαγούμε από τις αιμορροΐδες είναι να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με όσο το περισσότερο φυτικές ίνες. Παράλληλα θα πρέπει να κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο. 8-10 ποτήρια ημερησίως είναι απαραίτητα για την ενυδάτωση του οργανισμού. Από την άλλη μεριά πηγές φυτικών ινών είναι τα φρούτα, τα λαχανικά καθώς και τα δημητριακά ολικής αλέσεως που πρέπει να εντάξουμε μέσα στο καθημερινό μας πρόγραμμα διατροφής. Ένα ζεστό μπάνιο διάρκειας περίπου 15 λεπτών ανακουφίζει. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε χαρτί τουαλέτας λίγο βρεγμένο ενώ καλό θα είναι να αποφεύγουμε χαρτιά με άρωμα ή με χρώμα. Καμία λύση δεν θα εξαφανίσει τις αιμορροΐδες. Εν τούτοις, θα λειτουργήσουν ευεργετικά στο να απαλύνουμε λίγο τον πόνο ή τη δυσφορία που αισθανόμαστε. Τα καλά νέα είναι πως μετά από τη γέννα του μωρού οι αιμορροΐδες θα εξαφανιστούν. 

Πονοκέφαλος. Η πίεση που αισθανόμαστε στο κεφάλι υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο πονοκέφαλος είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας. Ένοχες για τον πονοκέφαλο στην εγκυμοσύνη είναι οι ορμόνες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας αυξάνονται. Εξαιτίας της αύξησης αυτής, αυξάνεται η ποσότητα του αίματος και η κυκλοφορία του γίνεται εντονότερη με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η πίεση. Η καλύτερη τακτική για να αποφύγουμε τους πονοκεφάλους είναι να τρώμε συχνά και τακτικά γεύματα μέσα στην ημέρα και να ασκούμαστε τακτικά. Ένα χαλαρωτικό μασάζ στην περιοχή του αυχένα θα μας ανακουφίσει.

Πηγή: whattoexpect.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας