Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-10-10 10:44:31 +0300 "Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τα παιδιά των προσφύγων" δήλωσε ο Νίκος Φίλης Σήμερα χτυπά το πρώτο κουδούνι για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων

Σήμερα χτυπά το πρώτο κουδούνι για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων

Σήμερα χτυπά το πρώτο κουδούνι για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων 470 900
Κουδούνι για τα προσφυγόπουλα σήμερα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νίκος Φίλης το πρόγραμμα για την εκπαίδευση των προσφύγων ξεκινά σταδιακά ώστε να υπάρχει και ενημέρωση των γονέων.

Για τη διδασκαλία προσλαμβάνονται αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν αυτή την εβδομάδα έργο.

Το πρόγραμμα στο δημοτικό θα είναι τετράωρο κάθε μέρα (14.00-18.00) και προβλέπει εκμάθηση της ελληνικής, μια ξένη γλώσσα, όπως αγγλικά ή κάποια άλλη που συνδέεται με την πρόθεση των γονιών να πάνε σε κάποια άλλη χώρα

«Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα ξεκινά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο και μέσα στο μήνα το πρόγραμμα θα εξαπλωθεί στις αναγκαίες γεωγραφικές περιοχές. Για τη διδασκαλία προσλαμβάνονται αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν αυτή την εβδομάδα έργο. Το πρόγραμμα στο δημοτικό θα είναι τετράωρο κάθε μέρα 2-6 και προβλέπει εκμάθηση της ελληνικής, μια ξένη γλώσσα, όπως αγγλικά ή κάποια άλλη που συνδέεται με την πρόθεση των γονιών να πάνε σε κάποια άλλη χώρα. Όπου μπορούμε προσπαθούμε να ενισχύσουμε την μητρική γλώσσα, καλλιτεχνικά, αισθητική αγωγή, γυμναστική, μουσική ώστε να ενταχθούν τα παιδιά σε ένα πρόγραμμα εκμάθησης όχι μόνο της ελληνικής αλλά και σε ένα πρόγραμμα ένταξης στην κοινωνία».

«Πρόθεση είναι τα απογευματινά τμήματα να κατευθυνθούν και σε κοινές δράσεις με τα παιδιά των πρωινών τμημάτων. Θέλουμε να μην υπάρχει αντίληψη γκέτο και να ενταχθούν αρμονικά τα παιδιά αρμονικά στην ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τα παιδιά αυτά» τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Νίκου Φίλη: 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας