Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-09-22 11:04:53 +0300 Το χρώμα ματιών των μωρών θα αλλάξει πολλές φορές τους πρώτους μήνες. Πότε αλλάζουν χρώμα τα μάτια των μωρών;

Πότε αλλάζουν χρώμα τα μάτια των μωρών;

Πότε αλλάζουν χρώμα τα μάτια των μωρών; 470 900
Τα περισσότερα μωρά όταν γεννιούνται έχουν γκρίζα μάτια, όσο περνάνε όμως οι εβδομάδες, το χρώμα αυτό αλλάζει! Γιατί συμβαίνει αυτό και πότε θα πάρει το τελικό του χρώμα;

Όταν γεννιέται ένα μωρό, είναι πολύ πιθανό να έχει ανοιχτόχρωμα μάτια λόγω της χαμηλής ποσότητας μελανίνης που έχει στο σημείο αυτό. Η μελανίνη είναι η ουσία που δίνει χρώμα στα μάτια, το δέρμα και τα μαλλιά και ανάλογα με την ποσότητα που υπάρχει στην ίριδα, καθορίζεται το χρώμα ματιών του κάθενός.

Η ποσότητα αυτή, συνεπώς και το χρώμα ματιών, καθορίζεται από τα γονίδια της μαμάς και του μπαμπά. Ένα μωρό λοιπόν, μπορεί να γεννηθεί με γαλανά μάτια λόγω χαμηλής ποσότητας μελανίνης, αλλά το χρώμα αυτό θα αλλάξει ανάλογα με το DNA των γονιών. 

Η αλλαγή αυτή θα είναι αισθητή συνήθως στον 6ο με 9ο μήνα. Θα παρατηρήσετε ότι το χρώμα ματιών του γίνεται όλο και πιο σκούρο όσο περνάνε οι εβδομάδες. Μέχρι τον 12ο μήνα τα μάτια του μωρού μας θα έχουν πάρει το μόνιμό τους χρώμα αν και κάποιοι ειδικοί λένε το χρώμα των ματιών ενδέχεται να αλλάξει μέχρι την ηλικία των 6. 

Πηγή: parents.com

  

 

Σχόλια

Neutral avatar
  • Girl avatar
    Μαρία Λούκα 16 Ιανουαρίου, 2018 12:10 μ.μ.

    Δεν επηρεάζει και ο θηλασμός;

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας