Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-06-27 12:20:36 +0300 5+1 πράγματα που δεν ξέραμε ότι μπορεί να κάνει ένα μωρό! Πόσο έξυπνα είναι τα μωρά;

Πόσο έξυπνα είναι τα μωρά;

Πόσο έξυπνα είναι τα μωρά; 470 900
5+1 πράγματα που δεν ξέραμε ότι μπορεί να κάνει ένα μωρό!

Τα μωρά είναι πολύ πιο έξυπνα από όσο νομίζουμε! Πριν καλά καλά κλείσουν τους δώδεκα μήνες, οι ικανότητές τους θα μας εκπλήξουν! 

Τα μωρά...

... καταγράφουν στη μνήμης του στιγμές και εμπειρίες
Αν νομίζετε ότι τα μωρά δε θυμούνται αυτά που βλέπουν και ακούνε, κάνετε λάθος. Ολοένα και περισσότερες έρευνες που γίνονται τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι τα μωρά θυμούνται ήδη από όταν ακόμα είναι στη μήτρα. Σύμφωνα με μία από τις τελευταίες έρευνες, ειδικοί ζήτησαν από μέλλουσες μητέρες να διαβάζουν δυνατά ένα συγκεκριμένο παραμύθι τις τελευταίες έξι εβδομάδες της εγκυμοσύνης τους, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Μετά τον τοκετό, οι ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά των μωρών τα οποία έδειξαν προτίμηση στο συγκεκριμένο παραμύθι, σε σχέση με άλλα. Η προτίμηση αυτή φάνηκε από το πόσο δυνατά πιπίλιζαν την πιπίλα τους.

... ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος
Ήδη στους 6 μήνες, τα μωρά είναι ικανά να ξεχωρίσουν τη σωστή και τη λάθος συμπεριφορά. Για να αποδείξουν αυτή τους τη συμπεριφορά οι ερευνητές, έβαλαν μία ομάδα μωρών να παρακολουθήσουν μία παράσταση κουκλοθέατρου, όπου ένα κουκλάκι προσπαθούσε να σπρώξει μία μπάλα σε ένα λόφο. Ένα δεύτερο κουκλάκι βοήθησε το πρώτο και ένα τρίτο το εμπόδισε. Όταν μετά την παράσταση, δόθηκε στα μωρά η ευκαιρία να παίξουν με τα δύο κουκλάκια, προτίμησαν το κουκλάκι που βοήθησε το πρώτο ακόμα και μωρά ηλικίας τριών μηνών!

... θέλουν να βοηθήσουν
Πειράματα που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι αν ένα μωρό δει ακόμα και ένα άγνωστο για αυτό πρόσωπό να χρειάζεται βοήθεια, θα προσπαθήσει να το βοηθήσει.

... μαθαίνουν από τις εκπλήξεις
Μία έκπληξη έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ εκπαιδευτική για ένα μωρό, καθώς εξάπτει την περιέργειά του και αυξάνει την παρατηρητικότητά του.

...καταλαβαίνουν όταν δεν έχουν την προσοχή μας
Τα μωρά από πολύ νωρίς αναπτύσσουν την συναισθηματική τους νοημοσύνη και καταλαβαίνουν αν έχουν την προσοχή κάποιου ή όχι. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα είστε με το μωρό σας και έχετε κάπου αλλού το μυαλό σας, μην παραξενευτείτε αν σας γκρινιάξει! 

...ξέρουν να κρίνουν
Τα μωρά περίπου από τους 12 μήνες και έπειτα αρχίζουν να μιμούνται συμπεριφορές και κινήσεις, πιο έντονα. Το εκπληκτικό ωστόσο είναι, ότι δεν μιμούνται οποιεσδήποτε συμπεριφορές, αλλά αυτές που εμπιστεύονται ενστικτωδώς εγκρίνουν. 

Τα μωρα από τη φύση τους λοιπόν, είναι μικρές ιδιοφυίες αλλά πρέπει και εμείς καθημερινά να τους δίνουμε τα ερεθίσματα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους.

 

Δείτε περισσότερα διαδραστικά παιχνίδια για το μωρό σας εδώ.

 

Πηγή: todaysmama.com
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας