Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-04-17 17:13:29 +0300 Κάποια από τα συνηθισμένα λάθη που δημιουργούν προβήματα στις σχέσεις και πώς να τα αποφύγουμε Συντροφικές σχέσεις: Τα συχνότερα λάθη που κάνουμε

Συντροφικές σχέσεις: Τα συχνότερα λάθη που κάνουμε

Συντροφικές σχέσεις: Τα συχνότερα λάθη που κάνουμε 470 900
Άρθρο από Βίκυ Κάουλα
Κάποια από τα συνηθισμένα λάθη που δημιουργούν προβήματα στις σχέσεις και πώς να τα αποφύγουμε

Οι σχέσεις ξεκινούν με καλές προοπτικές και καλούς οιωνούς. Όμως, η συνέχεια μπορεί να μην είναι και τόσο ρόδινη! Η καθημερινότητα αργά ή γρήγορα δημιουργεί προβλήματα άλλοτε σοβαρά κι άλλοτε πιο απλά! Το πώς θα χειριστούμε αυτά τα προβλήματα και η γενικότερη στάση μας απέναντι στη σχέση είναι καθοριστική για την ευτυχή ή μη κατάληξή της.

Εάν κάτι μας ενοχλεί στο σύντροφό μας έντονα και αντί να το συζητήσουμε μαζί του, προσπαθώντας να βρούμε λύση, το συζητάμε με τους φίλους και τις φίλες μας, αυτό που πετυχαίνουμε είναι να δεχόμαστε αρνητική επιρροή από αυτούς, κι αυτό γιατί οι φίλοι και οι φίλες μας παίρνουν προσωπικά τις διάφορες καταστάσεις που τους αναφέρουμε, ταυτίζονται συναισθηματικά μαζί μας και φορτίζονται αρνητικά όπως εμείς, άρα η όλη στάση τους μόνο λάδι στη φωτιά μπορεί να ρίξει. Οπότε ή συζητάμε ανοιχτά με το σύντροφό μας ή εάν αυτό δεν αποδώσει απευθυνόμαστε σε κάποιον σύμβουλο σχέσεων.

Εάν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που δεν είναι δυνατό να λυθεί όσο και εάν έχουμε προσπαθήσει και εάν η συζήτηση γύρω από αυτό οδηγεί σε αδιέξοδο, ας μην εμμένουμε να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια. Αποδεχόμαστε ότι έτσι είναι η κατάσταση και προχωράμε βάσει αυτής. Διαφορετικά η διαρκής συζήτηση γύρω από το ίδιο πρόβλημα μόνο σε καυγάδες και ένταση θα οδηγήσει και εάν η συχνότητα είναι μεγάλη μπορεί να οδηγηθούμε και στο χωρισμό!

Εάν θέλουμε να μείνουμε στη σχέση αλλά να αλλάξουμε λίγο το σύντροφό μας για να είμαστε πιο ευχαριστημένοι, απλώς χάσαμε! Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το σύντροφό μας! Εάν θέλει θα αλλάξει μόνος του και βέβαια προς την κατεύθυνση που εκείνος θα επιλέξει. Το μόνο που μας μένει είναι να τον αποδεχτούμε και να τον αγαπάμε όπως είναι και όχι όπως θα θέλαμε εμείς να είναι!

Εάν εστιάζουμε στα αρνητικά σημεία του συντρόφου μας και τον περιμένουμε με το πιστόλι στη γωνία πότε θα κάνει το λάθος είναι σίγουρο ότι θα δημιουργούνται συνεχώς εντάσεις. Κι όμως για να είμαστε μαζί του θα έχει και θετικά στοιχεία. Αυτά πρέπει να εντοπίσουμε και σε αυτά να εστιάζουμε, παραβλέποντας αυτά που μας ενοχλούν.

Ας αφιερώσουμε χρόνο να μάθουμε το σύντροφό μας καλύτερα, να έχουμε γνώση του τι θέλει και τι τον ευχαριστεί και να προσπαθήσουμε να κάνουμε πράγματα μαζί. Και βέβαια να μοιραζόμαστε κι εμείς τις επιθυμίες μας και το τι μας ευχαριστεί με το σύντροφό μας. Μην πορευόμαστε ο καθένας τη ζωή του μόνος του.
Μην περιμένουμε να ξέρει ή να φανταστεί τι θα μας ευχαριστούσε ή τι θα μας δυσαρεστούσε. Επικοινωνούμε με σαφήνεια και καθαρότητα και μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τους προβληματισμούς μας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας