Ένα πιάτο γεμάτο δύναμη και ενέργεια
1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο ωμό, πολύ καλά πλυμένο
ένα ματσάκι ρόκα, πλυμένη
ένα ποτήρι φακές βρασμένες και στραγγισμένες καλά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Μερικά ντοματάκια τσέρυ ολόκληρα
σταφίδες ξανθές, πλυμμένες και στραγγισμένες και καλά σκουπισμένες σε πετσέτα
100 γρ χαλούμι κομμένο κυβάκια
Ελάχιστο λάδι
Λίγο αλάτι
Μερικές σταγόνες ξύδι [απλό ή με εστραγκόν – το μπαλσάμικο μάλλον πέφτει βαρύ στην συγκεκριμένη σαλάτα]
Πλένουμε καλά το σπανάκι και τη ρόκα και τα στραγγίζουμε να φύγουν τα νερά.
Χοντροκόβουμε το σπανάκι και τη ρόκα με μαχαίρι τόσο ώστε να μπορούν να χωρέσουν σε μια κουταλιά μαζί με τα άλλα υλικά.
Τα τοποθετούμε στη βάση ενός μπωλ. Καλό είναι να τα έχουμε ανακατέψει με λίγο αλάτι πριν ώστε να μαραθούν απαλά.
Τα βάζουμε σαν βάση και σαν στόλισμα. Τα υπόλοιπα υλικά θα μπουν από πάνω.
Ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά μαζί σε ξεχωριστή γαβάθα, με λίγο λάδι και ελάχιστο αλάτι (τις ντοματούλες τσέρυ δεν τις κόβουμε, τις αφήνουμε ολόκληρες)
Τοποθετούμε στο κέντρο της μεγάλης σαλατιέρας, πάνω από τη ρόκα και το σπανάκι.
Σερβίρουμε χωρίς άλλο ανακάτεμα.
Γράφει η Πέγκυ Παπαδοπούλου
Σχόλια