Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-05-11 17:33:22 +0300 Όσο νωρίτερα κοιμούνται τα παιδιά στη νηπιακή τους ηλικία, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες παχυσαρκίας. Ο ύπνος καταπολεμά τη παχυσαρκία

Ο ύπνος καταπολεμά τη παχυσαρκία

Ο ύπνος καταπολεμά τη παχυσαρκία 470 900
Όσο νωρίτερα κοιμούνται τα παιδιά στη νηπιακή τους ηλικία, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες παχυσαρκίας.

Ο ύπνος είναι καθοριστικός για την υγεία μας, πόσο μαλλον για την υγεία και την ανάπτυξη ενός παιδιού. Μία νέα έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Ohio, επιβεβαιώνει ότι ο ύπνος του παιδιού στη νηπιακή ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του στο μέλλον.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ένα παιδί όσο πιο νωρίς κοιμάται στην ηλικία των τριών ή των τεσσάρων, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να γίνει παχύσαρκο στην εφηβεία. "Τα παιδιά που κοιμούνται στις 8 μ.μ. ή και νωρίτερα έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία δέκα χρόνια αργότερα" υποστηρίζει η καθηγήτρια Sarah Anderson.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι ειδικοί μελέτησαν δείγμα 977 έφηβων χρησιμοποιώντας στοιχειά από τη νηπιακή τους ηλικία. Σύμφωνα με την έρευνα, από τα παιδιά που κοιμούνταν μέχρι τις 8 μ.μ., μόλις το 10% ήταν παχύσαρκο, από τα παιδιά που κοιμούνταν μέχρι τις 9 μ.μ., το 16% και τέλος από τα παιδιά που έπεφταν μετά τις 9 μ.μ. για ύπνο, το 23%.

"Είναι απίστευτο τι διαφορά μπορεί να κάνει μία ώρα!" είπε ο dr Shalini Paruthi, ο οποίος έλαβε μέρος στην έρευνα. "Όσο περισσότερο ύπνο απολαμβάνουν τα παιδιά το βράδυ, τόσο περισσότερα είναι τα οφέλη που θα έχουν στο μέλλον"

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά στη νηπιακή ηλικία πρέπει να κοιμούνται εννιάμιση με εντεκάμιση ώρες την ημέρα και να ακολουθούν ένα πρόγραμμα ύπνου το οποίο, εφόσον τηρείται, θα συμβάλει σε έναν υγιή τρόπο ζωής.

Πηγή: today.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας