Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-10 11:12:43 +0300 Ο πολύτιμος ρόλος της μαίας που θα σταθεί στο πλευρό μας στην επιχείρηση...τοκετός! Ο ρόλος της μαίας στη γέννα

Ο ρόλος της μαίας στη γέννα

Ο ρόλος της μαίας στη γέννα 470 900
Η μαία είναι εκείνη που θα σταθεί δίπλα μας την δύσκολη ώρα του τοκετού αλλά και μετά.

Είναι εκείνη που θα μας καθοδηγήσει τις πρώτες μέρες με το μωρό, θα μας βοηθήσει καθώς μυούμαστε στην μητρότητα, θα απαντήσει με εγκυρότητα στις απορίες μας.

Ας δούμε ποιός ακριβώς είναι ο ρόλος της.

Η μαία είναι η επιστήμων επαγγελματίας υγείας η οποία θα μας προετοιμάσει για την εγκυμοσύνη μας, τον τοκετό μας, τον μητρικό θηλασμό και την λοχεία μας. Θα είναι δίπλα μας όποτε την χρειαστούμε, στην εγκυμοσύνη μας, από την πρώτη στιγμή που θα πάμε στο μαιευτήριο για να διαχειριστεί μαζί με τον γιατρό  μας την έκβαση του τοκετού μας και να μας κατευθύνει σε έναν ασφαλή τοκετό, στηρίζοντάς μας επιστημονικά και ψυχοσυναισθηματικά. Με καθημερινές επισκέψεις στο μαιευτήριο μας διδάσκει τον μητρικό θηλασμό , μας επιλύει τυχόν προβλήματα και απορίες. Μετά την έξοδό σας από το μαιευτήριο μπορούμε ακόμη να ζητάμε την βοήθειά της για θέματα μητρικού θηλασμού, γυναικολογικά, ψυχολογικά. Αν βεβαίως επιλέξετε να γεννήσετε στο σπίτι, η μαία είναι αυτή που αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης, τον τοκετό και όλη την περιγεννητική φροντίδα.

Πότε πρέπει να αρχίζω να ψάχνω για μαία;
Από την αρχή της εγκυμοσύνης.

Με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή της μαίας;
Με τα ίδια κριτήρια που επιλέξαμε μαιευτήρα θα επιλέξουμε και μαία.Θα πρέπει να σας ταιριάζει, να την εμπιστευθείτε. Συνήθως οι συστάσεις από φίλες βοηθούν. 

Είμαι υποχρεωμένη να έχω την μαία του μαιευτήρα μου;
Πρέπει να γνωρίζετε πως η μαία και ο μαιευτήρας συνεργάζονται ως ομάδα, με σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Πρέπει λοιπόν, πρώτα να γνωρίσετε την μαία που θα σας προτείνει ο μαιευτήρας σας. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να συνεργαστείτε μαζί της, ή εάν έχετε ήδη μαία από προηγούμενο τοκετό, ή φίλη, ή συγγενή, συζητήστε το με τον μαιευτήρα σας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας