Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-02-19 17:37:52 +0200 Μια σχέση λαμβάνει τέλος και εμείς πρέπει να το διαχειριστούμε. Πώς να πούμε αντίο στη φίλη μας την πιπίλα

Πώς να πούμε αντίο στη φίλη μας την πιπίλα

Πώς να πούμε αντίο στη φίλη μας την πιπίλα 470 900
Πως να διαχειριστούμε το τέλος αυτής της σχέσης!

Πολλοί γονείς είναι αντίθετοι στο να δώσουν στο μωρό πιπίλα με αποτέλεσμα είτε τα νήπια να μην την μάθουν ποτέ είτε να πιπιλάνε το δάχτυλο τους. Το να κόψει ένα μωρό το πιπίλισμα του αντίχειρα είναι σίγουρα πιο δύσκολο καθώς αποτελεί μέρος του σώματός του. 

Η χρήση της πιπίλας ή του αντίχειρα πρέπει να διακόπτεται πριν από την ηλικία των 4 ετών και όσο το δυνατόν νωρίτερα, προς αποφυγή ορθοδοντικών προβλημάτων που ενδέχεται να γίνουν μόνιμα και να απαιτούν θεραπεία (σιδεράκια). Ο αποχωρισμός πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνος. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια συνήθεια του παιδιού που θα πρέπει να ξεχάσει. 

Τα μωρά έχουν έμφυτη την ανάγκη για πιπίλισμα. Αυτή η ανάγκη ικανοποιείται με φυσικό τρόπο κατά τον θηλασμό.Το βασικό πλεονέκτημα για τους γονείς και τα άτομα που φροντίζουν το μωρό είναι ότι οι πιπίλες ηρεμούν τα μωρά ή τα βοηθάνε να κοιμηθούν. Όταν ένα μωρό πιπιλάει, εκκρίνονται στον οργανισμό του ενδορφίνες, ορμόνες που δημιουργούν έντονη ευφορία. Έτσι, το μωρό αισθάνεται αμέσως ηρεμία, πολλές φορές ξεχνάει τον πόνο του και αποκοιμιέται χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Όταν έρθει η ώρα του αποχωρισμού πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και με φαντασία.

Ας δούμε μερικές πρωτότυπες ιδέες δημιουργικών γονέων για να αποχωριστούν την πιπίλα του μωρού. 

Η νεράιδα της πιπίλας. 
Όταν το παιδί μεγαλώσει, του εξηγούμε πως τα μεγάλα παιδιά δεν έχουν πια ανάγκη την πιπίλας τους. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να τη δώσουμε στη νεράιδα της πιπίλας που μαζεύει όλες τις πιπίλες, από όλα τα μεγάλα παιδιά. Αν δε,  το επόμενο πρωί αφήσουμε λίγη χρυσόσκονη και ένα γράμμα από τη νεράιδα της πιπίλας ως ευγνωμοσύνη, η μαγεία θα κάνει το παιδί να ξεχάσει πιο εύκολα την αγαπημένη του πιπίλα του. 

"Πάει χάλασε"
Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού, κάνουμε τρύπες στην πιπίλα ή της κόβουμε την αρχή. Κανένα παιδί δε θέλει η πιπίλα του να είναι χαλασμένη. Από μόνο του δεν θα τη θελήσει και θα την αφήσει στην άκρη. Προσοχή! Εννοείται πως δεν θα αγοράσουμε καινούργια. 

Το πιο πρωτότυπο δώρο
Στην περίπτωση που ο αποχωρισμός της πιπίλας συμπίπτει με τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα μπορούμε να την κάνουμε δώρο τόσο στον Άγιο Βασίλη όσο και στον σοφό κούνελο του Πάσχα. Και πάλι δεν ξεχνάμε να βρει το παιδί το επόμενο πρωί, ένα ευχαριστήριο γράμμα από τον παραλήπτη. 

"Χάθηκε!"
Ίσως από τις πιο ειλικρινείς προσπάθειες να σταματήσει ένα νήπιο την πιπίλα του. Απλώς ένα πρωί η πιπίλα ως δια μαγείας θα χαθεί. Εξηγούμε στο νήπιο πως την χάσαμε και προσπαθούμε να τη βρούμε. Σε μια-δυο μέρες το πολύ, που η πιπίλα θα συνεχίζει να είναι άφαντη, συζητάμε με το παιδί πως δεν του είναι τελικά και τόσο απαραίτητη.

Ώρα για διάβασμα
Το βράδινο παραμύθι μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μάθημα. Προετοιμάζουμε το παιδί για τον αποχωρισμό του με την πιπίλα του με το κατάλληλο παραμύθι. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά βιβλία που με θέμα την πιπίλα θα κάνουν το παιδί να γίνει ένα με τον πρωταγωνιστή και να συνηθίσει την ιδέα πως μπορεί κάποια στιγμή να αποχωριστεί και το ίδιο την πιπίλα του. 

 

Ιδιαίτερα ευρηματική αλλά και συγκινητική είναι η παρακάτω ιδέα. Η μικρή κρεμάει την πιπίλα της από πολύχρωμα μπαλόνια με ήλιον και τα αφήνει στον ουρανό! 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: netmums.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας