Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-10-27 10:43:38 +0300 Μετατρέψτε την καθημερινή συνήθεια σε ευχάριστη διαδικασία, ακόμη και για τα πιτσιρίκια που δεν τα ενθουσιάζει το λούσιμο! Είναι το λούσιμο κάθε φορά μία μικρή μάχη;

Είναι το λούσιμο κάθε φορά μία μικρή μάχη;

Είναι το λούσιμο κάθε φορά μία μικρή μάχη; 470 900
Μετατρέψτε την καθημερινή συνήθεια σε ευχάριστη διαδικασία, ακόμη και για τα πιτσιρίκια που δεν τα ενθουσιάζει το λούσιμο!

Λούσιμο χωρίς δάκρυα: Εξηγήστε στο παιδί πως πρέπει να κρατάει τα ματάκια του κλειστά και να έχει γερμένο το κεφαλάκι του προς τα πίσω, κατά το ξέβγαλμα, ώστε να μην μπαίνει σαπούνι στα ματάκια του.


Όχι πίεση: Αν το παιδί δε θέλει να λουστεί, μην το πιέζετε. Εξηγήστε του τους λόγους για τους οποίους πρέπει να πηγαίνει στο σχολείο καθαρό, να ξαπλώνει στα σεντόνια με πλυμμένα μαλάκια και αφήστε το να το σκεφτεί. Είναι προτιμότερο να μείνει με λερωμένο το τριχωτό της κεφαλής μια-δυο μέρες, παρά να ξεσπάσει...εμφύλιος γύρω από το θέμα, γεγονός που θα το προδιαθέσει αρνητικά απέναντι στο λούσιμο και την καθαριότητα γενικότερα.


Κόλπα που θα το πείσουν: Αν δείτε ότι η άρνησή του να λουστεί συνεχίζεται επί μακρόν, προμηθευτείτε κάποιο σχετικό βιβλίο, ώστε να πάρει το μήνυμα της καθαριότητας με τρόπο διασκεδαστικό. Εναλλακτικά, επικαλεστείτε τους αγαπημένους του ήρωες και εξηγήστε του ότι είναι τόσο αγαπητοί, δυνατοί, σπουδαίοι ή ό,τι άλλο, επειδή πρώτα από όλα είναι καθαροί!


Κάνε ό,τι κάνω: Αφήστε το να σας λούσει και εκείνο μια φορά ή χρησιμοποιήστε ως υποψήφια...τα αρκουδάκια ή τις κούκλες του παιδιού. Η διαδικασία θα το ενθουσιάσει και θα το κάνει πιο δεκτικό.


Συμβουλές για υποψιασμένους γονείς.
-
Δε στεγνώνουμε τα μαλλιά με πολύ ζεστό αέρα γιατί καταστρέφει την τρίχα, ενώ μπορεί να ενοχλήσει το παιδί και να το κάνει να δυσφορεί κάθε φορά που έρχεται η ώρα για λούσιμο.
-Ελέγχουμε τα συστατικά του προϊόντος που θα χρησιμοποιήσουμε και βεβαιωνόμαστε ότι φέρουν τις πιστοποιήσεις, όπως αυτές προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Προσέχουμε την ημερομηνία λήξης των προϊόντων που επιλέγουμε.
-Όταν πηγαίνουμε διακοπές, προμηθευόμαστε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε συνήθως, αφού στην ελληνική περιφέρεια ή το εξωτερικό, ενδέχεται να μην μπορούμε να τα εξασφαλίσουμε.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας