Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-09-27 11:43:42 +0300 Εργαστήρια δημιουργικού και θεατρικού παιχνιδιού βρεφών και παιδιών. Όμορφα Σάββατα στο «Σχολείο Παιχνιδιού»

Όμορφα Σάββατα στο «Σχολείο Παιχνιδιού»

Όμορφα Σάββατα στο «Σχολείο Παιχνιδιού» 470 900
Δημιουργικά Σάββατα για τα παιδιά στο "Σχολείο Παιχνιδιού". Επισκεφτείτε το τώρα.

                                

Α ΟΜΑΔΑ: παιδιά 6-11 ετών «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΘΕΑΤΡΟ»  Ώρα:12.15-13.45  

Εργαστήρι πολλαπλών τεχνικών και ερεθισμάτων όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, ανάλογα με την ηλικία τους, να πειραματιστούν σε όλα τα επίπεδα της δημιουργικής φαντασίας και έκφρασης, να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν και να γνωρίσουν διάφορες πτυχές του θεατρικού φαινομένου.  Γιατί: Το Θεατρικό Παιχνίδι αποτελεί μέσο ενεργοποίησης και απελευθέρωσης της φαντασίας καθώς τα παιδιά, προσεγγίζουν το θεατρικό φαινόμενο στο σύνολό του και δια μέσου του Θεάτρου και του παιχνιδιού μυούνται σε αυτό, εκφράζονται, δημιουργούν, αποκτώντας θεατρική αίσθηση και παιδεία Παράλληλα, το Θεατρικό Παιχνίδι αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας και καλλιέργειας των ανθρωπίνων σχέσεων. Είναι ένα «δημιουργικό συμβάν» που παρέχει άμεση ικανοποίηση. Στηρίζεται σε τέσσερα επίπεδα: το ψυχολογικό, το κοινωνικό, το αισθητικό και το παιδευτικό. Χρησιμοποιεί ποικίλες τεχνικές και δομείται από 3 φάσεις : Α)της απελευθέρωσης, Β) της αναπαραγωγής, Γ)του σκηνικού αυτοσχεδιασμού  
 

Β ΟΜΑΔΑ: προνήπια-νήπια (3,5-5,5 ετών) «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»    Ώρα:12.30-13.45

Ποικίλες δράσεις και παιχνίδια αισθητικής και αισθητηριακής αγωγής. Παιχνίδια ρόλων. Εικαστικές και μουσικοκινητικές δράσεις. Αποδοχή του Άλλου, κοινωνικοποίηση, καλλιέργεια εκφραστικών μέσων. *Ο σχεδιασμός των δράσεων,  οι θεματικές που θα ασχοληθούν οι δύο ομάδες, τα ποικίλα υλικά με τα οποία θα πειραματιστούν καθώς και τα εναλλασσόμενα οπτικοακουστικά ερεθίσματα, σε συνδυασμό πάντα με το περιβάλλον ασφάλειας, αποδοχής και ενίσχυσης που διαμορφώνουν οι εμπειρότατοι εμψυχωτές των εργαστηρίων, στοχεύουμε, ελπίζουμε και προσδοκούμε να αποτελούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, πηγή έμπνευσης, ουσιαστικής ευχαρίστησης και ψυχαγωγίας,  αλλά και δημιουργικό χρόνο, ικανό να τα βοηθά και να τα ενισχύει σε ότι άλλο κάνουν (παιδικό σταθμό, σχολείο, κ.λ.π.)Παράλληλα, στόχος των εργαστηρίων είναι να ενθαρρύνουν τα παιδιά στην ομαδική επικοινωνία και συνεργασία και να συντελέσουν στην απελευθέρωση των αναστολών, του άγχους και ενδεχόμενης σχολικής φοβίας.

Γ ΟΜΑΔΑ: βρέφη (2+ -3,5 ετών) «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»  Ώρα: 11.30-12.15

Ο σχεδιασμός των δράσεων  και οι θεματικές που θα ασχοληθεί η ομάδα, θα είναι προσαρμοσμένες σε ό,τι αφορά τα παιδιά αυτής της ηλικίας, με στόχο το εργαστήρι να συμβάλλει όσο το δυνατόν περισσότερο, στην ομαλή, ευχάριστη και αρμονική εξελικτική και δημιουργική πορεία τους.  Ό,τι θα συμβαίνει σε αυτές τις  συναντήσεις δεν σχετίζεται με τις δράσεις που τα παιδιά αυτής της ηλικίας κάνουν στους βρεφικούς σταθμούς, καθώς το εργαστήρι είναι στημένο με τρόπο περισσότερο «θεατρικό» με την έννοια ότι η προσέγγιση- με ποικίλα κάθε φορά ερεθίσματα- αφορά στην ενίσχυση και ενθάρρυνση της εκφραστικότητας, αλλά και της κοινωνικοποίησης σε ένα ακόμη περιβάλλον πέρα από το σχολικό.  


«Σχολείο Παιχνιδιού» ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ήβης 23, Ψυρρή, 105 54 Αθήνα,

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Tηλ: 210.3235462,

Email: info@sxoleiopaixnidiou.gr

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας