Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-01-18 17:11:07 +0200 Το γέλιο ξανακάνει bullying στο bullying στην παιδική σκηνή του θεάτρου Άνεσις ΟΛΟγυρα, ΟΛΟτελα, ΟΛΟιδιοι

ΟΛΟγυρα, ΟΛΟτελα, ΟΛΟιδιοι

ΟΛΟγυρα, ΟΛΟτελα, ΟΛΟιδιοι 470 900
Μια κωμωδία για όλες τις ηλικίες που θίγει το μείζον διαχρονικό ζήτημα του εκφοβισμού με τρόπο ευφάνταστο, απολαυστικά ψυχαγωγικό.
 

 

Ένα νεαρό αγόρι που δέχεται συνεχώς bullying (εκφοβισμό), βρίσκει την ημέρα των γενεθλίων του ανάμεσα στα δώρα, ένα μαγικό αντικείμενο με το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει μια οποιαδήποτε επιθυμία. Με τη βοήθεια των Οδηγιών Χρήσης που υπάρχουν μέσα στη συσκευασία εύχεται «να γινόμασταν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι», πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα υπάρχει πια κανένας λόγος για διαχωρισμούς, διαφωνίες και διχασμό. Το μόνο που καταφέρνει όμως είναι σε ΟΛΟ τον πλανήτη οι άνθρωποι να γίνουν Oλότελα Oλόιδιοι. Και μέσω της ανατρεπτικής πλοκής, των σουρεαλιστικών χαρακτήρων και των ξεκαρδιστικών διαλόγων, μαθαίνουμε ότι τα προβλήματα που οφείλονται στην ποικιλομορφία, δεν λύνονται με την εξάλειψη της διαφορετικότητας, αλλά με το σεβασμό σ’ αυτήν.

«Το πείραγμα μεταξύ των παιδιών  αποτελεί μια πιο απλή συμπεριφορά όπου επικρατεί παιγνιώδης διάθεση, εύθυμο κλίμα και συνεπώς αποτελεί μια επιθυμητή συμπεριφορά για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. (…) Αντιθέτως, στο σχολικό εκφοβισμό η διάρκεια και η επανάληψη είναι τα θεμελιακά χαρακτηριστικά του φαινομένου με ανάλογες αρνητικές ψυχολογικές προεκτάσεις στα παιδιά-θύματα τα οποία υιοθετούν επιφυλακτική στάση στην αποκάλυψη και στην επίλυση του προβλήματος». (Σχολικός εκφοβισμός: αναζητώντας μια εναλλακτική «κάθαρση». Σπυρόπουλος Τρύφων, Εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπ/σης).

 

To «ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι» είναι μια παράσταση – έμπνευση για τα διαχρονικά θέματα της σχολικής βίας και του ρατσισμού, που διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους πως κάθε είδους εκφοβισμός, μπορεί να αντιμετωπιστεί!

ΟΧ:     Μα να ευχηθείς να γίνετε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι; Τι ανιαρό!

ΑΝΔΡΕΑΣ:    Νόμιζα ότι έτσι δεν θα είχαμε κανένα λόγο να τσακωνόμαστε και θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι!

 

Η παράσταση έχει εγκριθεί και είναι προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού ενώ τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς & Νήσων.

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Κυριακή 12:00

Θέατρο Άνεσις
Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας