Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-22 13:11:07 +0300 Τι φοβόμαστε σαν νέες μαμάδες και πώς θα αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας; Οι φόβοι της νέας μαμάς

Οι φόβοι της νέας μαμάς

Οι φόβοι της νέας μαμάς 470 900
Τι φοβόμαστε σαν νέες μαμάδες και πώς θα αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας;

Η μητρότητα είναι ένα υπέροχο ταξίδι γεμάτο έντονα συναισθήματα και μοναδικές στιγμές. Η αφετηρία του ταξιδιού μπορεί να είναι η εγκυμοσύνη, η πρώτη φορά όμως που συνειδητοποιούμε ότι θα γίνουμε μητέρες και πως αυτό το πλασματάκι είναι δικό μας, είναι όταν για πρώτη φορά το κρατάμε στην αγκαλιά μας.

"Κάθε αρχή και δύσκολη" λέει ο σοφός λαός και έχει απόλυτο δίκιο. Το ίδιο ισχύει και για την μητρότητα. Όταν επιστρέφουμε στο σπίτι από το μαιευτήριο, όλα είναι διαφορετικά. Και φυσικά επειδή τα πάντα μας είναι άγνωστα δε θα μπορούσαν να λείπουν οι φοβίες και οι ανασφάλειες. Τι είναι αυτό όμως που φοβόμαστε περισσότερο σαν νέες μαμάδες;

1. "Πώς θα επηρεάσει ο ερχομός του μωρού τον γάμο μου;"
Πλέον, η καθημερινότητα στο σπίτι θα είναι τελείως διαφορετική. Όλα τα ζευγάρια το πρώτο διάστημα χρειάζονται χρόνο να βρουν τις ισορροπίες τους. Ας μην φέρνουμε όμως την καταστροφή και ας μην κάνουμε άσχημες σκέψεις.  Ένα παιδί, όταν υπάρχουν οι σωστές βάσεις, κάνει έναν γάμο ή μία σχέση ακόμα πιο δυνατή. Σαν γονείς έχουμε ένα κοινό στόχο και νιώθουμε για αυτό το πλασματάκι τα πιο αγνά και έντονα συναισθήματα. Ένα τονωτικό ραντεβού με το σύντροφό μας μία φορά την εβδομάδα είναι ό,τι πρέπει!

2. "Θα καταφέρω να δεθώ με το μωρό μου;"
Αυτό το ερώτημα μας απασχολεί ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης. Για αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει εγχειρίδιο. Την πρώτη φορά που θα κρατήσουμε το μωρό μας στην αγκαλιά μας θα νιώσουμε ότι μας δένει κάτι μοναδικό. Το δέσιμο αυτό μέρα με τη μέρα θα γίνεται όλο και πιο δυνατό. Η κάθε σχέση μαμάς παιδιού είναι μοναδική, άλλη θέλει περισσότερο χρόνο και άλλη λιγότερο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε.

3. "Το κρατάω σωστά;"
Το μωρό μας μας φαίνται τόσο μικροσκοπικό που φοβόμαστε να το πιάσουμε! Τις πρώτες μέρες δεν ξέρουμε πώς να το σηκώσουμε, πώς να το κοιμήσουμε ή πώς να το κρατήσουμε όταν το ταϊζουμε. Τους πρώτους μήνες ζωής του ένα μωρό δεν μπορεί καν να στηρίξει το κεφαλάκι του, για αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Έχουμε πάντα κατά νου να κρατάμε το κεφάλι του όποτε το σηκώνουμε ή το έχουμε στην αγκαλιά μας. Όλα τα άλλα θα τα συνηθίσουμε!

4. "Και αν καταλάθος το βλάψω;"
Στα μάτια μας το μωρό μας είναι το πιο εύθραυστο πλάσμα στον κόσμο και γύρω του υπάρχουν δεκάδες κίνδυνοι. Ας μην είμαστε υπερβολικοί. Ναι, πράγματι, οι κίνδυνοι υπάρχουν, αλλά δε θα εξαφανιστούν με την υπερβολική συμπεριφορά μας. Ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες είναι απολύτως λογικό να έχουμε δεκάδες απορίες. Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί!

Πηγή: parents.com  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας