Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-10 10:50:17 +0300 Οι αλλαγές που γίνονται στο σώμα μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνονται αισθητές από την κορυφή ως τα νύχια. Οι αλλαγές στην εγκυμοσύνη

Οι αλλαγές στην εγκυμοσύνη

Οι αλλαγές στην εγκυμοσύνη 470 900
Οι αλλαγές που γίνονται στο σώμα μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνονται αισθητές από την κορυφή ως τα νύχια.
Το μωρό μεγαλώνει μέρα τη μέρα. Η κοιλιά σου σιγά σιγά φουσκώνει. Μαζί όμως με το μέγεθος της κοιλιάς που αλλάζει, αλλάζει και το σώμα μας από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Μνήμη
«Δεν θυμάμαι», αυτή τη φράση ετοιμαστείτε να την επαναλάβετε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Σύμφωνα με έρευνες, ο εγκέφαλος αυτούς τους  9 μήνες συρρικνώνεται και έτσι «μειώνεται» και ο αποθηκευτικός του χώρος. Οι πολλές σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό μας είναι μια αιτία για την έλλειψη μνήμης. Η  έλλειψη ύπνου, είναι επίσης ένοχη για την απώλεια μνήμης.  Έτσι λοιπόν, μπορούμε να φτιάξουμε μια λίστα, με τα γνωστά to-do για να μην ξεχνάμε τίποτα αλλά και για να έχουμε σωστό προγραμματισμό.

Μαλλιά
Όπως είναι γνωστό, τα μαλλιά έχουν ένα κύκλο ζωής, ανάπτυξης και  πτώσης. Κατά τη διάρκεια της εγκυμόσυνης, όσο και αν ακουστεί περίεργο, τα μαλλιά μας γίνονται πιο πλούσια και σταματά η τριχόπτωση. Αρκετές  εγκυμονούσες είναι ιδαιτέρως χαρούμενες με τη νέα κόμη τους, ενώ άλλες διαμαρτύρονται πως δεν μπορούν να ελέγξουν και να τιθασεύσουν τα νέα τους μαλλια. Εξαιτίας των ορμονών που αυξάνονται κατά τη διάρκεια της  εγκυμοσύνης , η λιπαρότητα του κεφαλιού είναι αυξημένη. Έτσι μπορεί να δούμε τα σγουρά μαλλιά να ισιώνουν. Ενώ τα αφυδατωμένα και ξερά μαλλιά να ζωντανεύουν. Είναι φρόνιμο την περιόδο αυτή να μη βάφουμε τα μαλλιά μας! Άλλωστε το φυσικό μας χρώμα είναι το καλύτερο.

Δέρμα
Είναι κοινό μυστικό πως οι μέλλουσες μανούλες ακτινοβολούν.  Η λάμψη αυτή οφείλεται στον υψηλό αριθμό των οιστρογόνων, τα οποία με τη σειρά τους αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος. Το παράδοξο είναι πως αυτή η λάμψη ενέχει και πολλές δερματικές παθήσεις. Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι γνωστή για τις δερματολογικές της παθήσεις. Ραγάδες, αλλαγές στο χρώμα του δέρματος και ξηρότητα είναι οι πιο γνωστές από αυτές.  Για να διατηρήσουμε το σώμα μας αφυδατωμένο πίνουμε 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως, κάνουμε ένα χλιαρό μπάνιο και ποτέ πολύ ζεστό, χρησιμοποιούμε κρέμες που είναι ειδικές για την ενυδάτωση του σώματος της εγκύου και που προλαμβάνουν την εμφάνιση των ραγάδων.

Nύχια
Μερικές μητέρες δήλωσαν πως τα νύχια τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν πιο σκληρά και μεγαλώναν πολύ γρήγορα, σε αντίθεση με άλλες που δήλωσαν  πως τα νύχια τους μαλάκωσαν και έγινα πιο εύθραυστα. Στην περίπτωση που τα νύχια μας είναι αδύναμα, καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού δε, δεν ξεχνάμε να φοράμε τα γάντια μας και κάθε βράδυ περιποιούμαστε τα χέρια μας κάνοντας μασαζ με ενυδατική κρέμα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας