Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-20 13:58:41 +0200 Ουλίτιδα: συμπτώματα και πρόληψη από τον Δρα Νίκο Λυγιδάκη Παιδική ουλίτιδα

Παιδική ουλίτιδα

Παιδική ουλίτιδα 470 900
Υπεύθυνα για την εμφάνισή της είναι τα μικρόβια της οδοντικής πλάκας που βρίσκεται πάνω στα δόντια και δεν αφαιρείται κατά το βούρτσισμα.

Η ουλίτιδα μετά την τερηδόνα είναι η πιο συχνή νόσος του στόματος κατά την παιδική και εφηβική ηλικία. Η ουλίτιδα είναι αρρώστια των ούλων. Υπεύθυνα για την εμφάνισή της είναι τα μικρόβια της οδοντικής πλάκας που βρίσκεται πάνω στα δόντια και δεν αφαιρείται κατά το βούρτσισμα.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ουλίτιδας;
Καθοριστικός παράγοντας για την εμφάνιση της ουλίτιδας είναι η έλλειψη στοματικής υγιεινής.
Τα συμπτώματα της ουλίτιδας είναι:
-Η  αιμορραγία κατά το βούρτσισμα.
-Κόκκινα και πρησμένα ούλα.

Πώς μπορώ να προλάβω την ουλίτιδα;
Όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτή η ουλίτιδα, τόσο πιο εύκολη είναι και η καταπολέμησή της από τον Παιδοδοντίατρο. Το παν όμως είναι η πρόληψη. Για αυτό προσέχουμε να γίνεται σωστό βούρτσισμα στα παιδιά και από τον γονέα μέχρι την ηλικία των 7-8 ετών που το παιδί αποκτά την επιδεξιότητα να βουρτσίζει τα δόντια μόνο του σωστά. Ο Παιδοδοντίατρος θα μας δείξει την σωστή τεχνική βουρτσίσματος, ενώ πρέπει να χρησιμοποιείται σωστού μεγέθους και μέτριας σκληρότητας οδοντόβουρτσα, που θα αλλάζεται τακτικά. Με τη χρήση της φθοριούχου οδοντόκρεμας επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η πρόληψη της τερηδόνας.

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας