Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-02-05 11:26:03 +0200 Εσείς γνωρίζετε τι βλέπουν τα μωρά; Μωρά με ... σούπερ δυνάμεις

Μωρά με ... σούπερ δυνάμεις

Μωρά με ... σούπερ δυνάμεις 470 900
Εσείς γνωρίζετε τι βλέπουν τα μωρά;

Μία νέα έρευνα που έγινε στην Ιαπωνία αποδεικνύει ότι τα μωρά βλέπουν πράγματα που αδυνατούμε να δούμε οι ενήλικες!

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι η όραση ενός νεογέννητου δεν του επιτρέπει να εστιάσει σε αντικείμενα ή πρόσωπα, παρά μόνο όταν αυτά βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 30 εκατοστών. Σε αυτήν την απόσταση, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μωρά μπορούν να διακρίνουν όχι μόνο εκφράσεις, αλλά και συναισθήματα. Ο καθηγητής Laeng με μία εικόνα κατάφερε να περιγράψει αυτή ακριβώς την κατάσταση.

Αυτό όμως που δεν περιμέναμε είναι πως τα μωρά μετά την ηλικία των δύο μηνών θα έχουν όραση καλύτερη και από τη δική μας! Η νέα έρευνα που έγινε στην Ιαπωνία, αποδεικνύει ότι τα μωρά στην ηλικία τριών και τεσσάρων μηνών βλέπουν με τόση ευκρίνεια και λεπτομέρεια, ώστε μπορούν να διακρίνουν το ίδιο αντικείμενο σε διαφορετικό περιβάλλον, κάτι που πολλές φορές εμείς αδυνατούμε.

Τα μωρά χάνουν αυτήν την ικανότητα περίπου στον πέμπτο μήνα. Από αυτήν την ηλικία και έπειτα, αντιλαμβάνονται ένα αντικείμενο, όχι μόνο με βάση αυτό που βλέπουν αλλά και με βάση την αντίληψη που ήδη έχουν για αυτό, για παράδειγμα με ένα συγκεκριμένο χρώμα ή σχήμα.

 

 
Πηγή: dailymail.co.uk
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας