Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-03-18 13:40:56 +0200 "Προετοιμασία εγκύων για τον τοκετό, τη λοχεία, το θηλασμό και τη γονεϊκότητα". Μία δράση από τις Μαίες-ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής. Μία «αγκαλιά» για τη νέα μητέρα

Μία «αγκαλιά» για τη νέα μητέρα

Μία «αγκαλιά» για τη νέα μητέρα 470 900
"Προετοιμασία εγκύων για τον τοκετό, τη λοχεία, το θηλασμό και τη γονεϊκότητα". Μία δράση από τις Μαίες-ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής.

Ο κύκλος αποτελείται από πέντε μαθήματα τα οποία είναι δωρεάν και απευθύνονται σε έγκυες από κάθε περιοχή της Αττικής, ασφαλισμένες αλλά και ανασφάλιστες. Με την αδιάκοπη φροντίδα των μαιών, τα μαθήματα αυτά πραγματοποιούνται στον ημιόροφο του κτιρίου, σε έναν ασφαλή και καθαρό χώρο, 2 φορές την εβδομάδα, συνήθως πρωινές ώρες, για ένα τρίωρο την φορά.

Κάθε μάθημα αποτελείται από το θεωρητικό και το βιωματικό μέρος. Στο θεωρητικό μέρος παρέχονται όλες οι γνώσεις όσον αφορά την περιγεννητική περίοδο, ενώ το βιωματικό μέρος αποτελείται από απλές ασκήσεις εγκυμοσύνης, αναπνοές κατά την διάρκεια του τοκετού, χαλάρωση, επίδειξη με κούκλες θέσεων θηλασμού κ.α. Ολα τα μαθήματα φυσικά απευθύνονται και στους συντρόφους ή το υποστηρικτικό πρόσωπο της εγκύου, αλλά σε μη δυνατότητα παρουσίας τους, συστήνεται τουλάχιστον η παρακολούθηση του τελευταίου μαθήματος όπου γίνεται λόγος για την ψυχολογία της λοχείας, την φροντίδα του νεογνού και την βοήθεια του συντρόφου στα διάφορα στάδια του τοκετού.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο έχει δημιουργηθεί από το καλοκαίρι του 2015, Στάση-Ιατρείο Θηλασμού που λειτουργεί καθημερινά από τις 7.30 πμ – 17.30 μμ σύμφωνα με τον Ν.4316/2014 που ορίζει χώρους φιλικούς προς την θηλάζουσα μητέρα και το παιδί της. Στον χώρο αυτόν υπάρχουν άνετα καθίσματα για τη θηλάζουσα, μαξιλάρι θηλασμού, παροχή νερού, παροχή ρεύματος σε επιθυμία άντλησης, αλλαξιέρα, δυνατότητα απομόνωσης εάν θηλάζουν ταυτόχρονα περισσότερες από μία μαμάδες καθώς και δυνατότητα συμβουλευτικής από τις μαίες, μετά από συνεννόηση, σε τυχόν προβλήματα θηλασμού

Ο χώρος έχει αναγνωριστεί ως κατάλληλος και από το Πρόγραμμα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού «ΑΛΚΥΟΝΗ: Εθνική πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού». Η Δράση «Προετοιμασία εγκύων για τον τοκετό, τη λοχεία ,το θηλασμό και τη γονεϊκότητα» απευθύνεται σε έγκυες που βρίσκονται στην 31η εβδομάδα και μετά. Συστήνεται παρόλα αυτά έγκαιρη κράτηση θέσης σας, ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα λόγω ολιγομελών ομάδων και αυξημένου κατά περιόδους ενδιαφέροντος. 

Μην διστάσετε λοιπόν να επικοινωνήσετε με τις μαίες της Μονάδος για κράτηση στο πρόγραμμα ή για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία στο τηλέφωνο 2106016911 ή με inbox στη σελίδα τους στο Facebook: Μαίες-ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας