Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-10-18 11:13:06 +0300 Τα δίχρονα παιδιά των οποίων η σχέση με τη μητέρα τους δεν είναι αρκετά δυνατή, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα μέχρι την ηλικία των 15 ετών, υποστηρίζει νέα έρευνα. Μητρική στοργή και παχυσαρκία

Μητρική στοργή και παχυσαρκία

Μητρική στοργή και παχυσαρκία 470 900
Τα δίχρονα παιδιά των οποίων η σχέση με τη μητέρα τους δεν είναι αρκετά δυνατή, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα μέχρι την ηλικία των 15 ετών, υποστηρίζει νέα έρευνα.

Οι αιτίες δεν είναι απόλυτα κατανοητές, ωστόσο αυτό που αναφέρουν οι ειδικοί ερευνητές είναι ότι τα δίχρονα, όταν καλούνται να διαχειριστούν καταστάσεις στρες, μπορεί να καταφεύγουν στο φαγητό ως πηγή ανακούφισης και ως υποκατάστατο της μητρικής παρουσίας που τους έλειψε στην μικρή ηλικία.
Οι ερευνητές μελέτησαν χίλια περίπου δίχρονα παιδάκια και τη συναισθηματική τους σχέση με τη μαμά τους στην ηλικία των 15 μηνών, των 2 και των 5 ετών.
Τα αποτελέσματα ήταν ότι τα δίχρονα με μαμάδες χαμηλής ευαισθησίας στις ανάγκες τους είχαν τις διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα στην ηλικία των 15 ετών.

Πηγή: www.webmd.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας