Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-01-10 16:22:00 +0200 5+1 tips για να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια! Μεταμεσονύκτια εκπαίδευση για την τουαλέτα

Μεταμεσονύκτια εκπαίδευση για την τουαλέτα

Μεταμεσονύκτια εκπαίδευση για την τουαλέτα 470 900
5+1 tips για να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια!

Το πέρασμα από την πάνα στο γιογιό είναι ένας σταθμός στην ανάπτυξη του παιδιού μας. Φυσικά η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη και πρέπει να είμαστε εφοδιασμένοι με πολλή υπομονή και επιμονή! Ο τρόπος και ο χρόνος που απαιτείται δεν είναι ο ίδιος για κάθε παιδί, υπάρχουν όμως 6 συμβουλές που θα μας εξασφαλίσουν καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης για την τουαλέτα, τον ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο.

Προστατευτικά υποστρώματα
Ιδιαίτερα στην αρχή τα ατυχήματα θα είναι αναπόφευκτα. Εφοδιαστείτε με ένα ειδικό για τέτοιες περιστάσεις υπόστρωμα και δε θα χρειαστεί να αλλάζετε τα σεντόνια κάθε πρωί!

Εκπαίδευση για την τουαλέτα πριν τον ύπνο
Λίγο πριν βάλετε το μικρό σας για ύπνο, αφιερώστε λίγο χρόνο στην εκπαίδευση για την τουαλέτα. Είναι η ιδανική και πιο εποικοδομητική στιγμή της ημέρας. 

"Ξύπνα, ώρα για τουαλέτα"
Το ίδιο δοκιμάζουμε και λίγο πριν ξαπλώσουμε. Ξυπνήσετε το μικρό σας μια τελευταία φορά και επισκεφτείτε μαζί την τουαλέτα. Το πιθανότερο είναι ότι ακόμα δε θα μπορεί να διαχειριστεί αυτή του την ανάγκη από μόνο του, σταδιακά όμως θα το καταφέρει!, 

Πάνα-βρακάκι, ναι ή όχι;
Τα περισσότερα παιδιά πριν βγάλουν τελείως την πάνα, για ένα διάστημα φορούν πάνα-βρακάκι. Δοκιμάστε να μην του την φορέσετε καθόλου. Τα ατυχήματα στην αρχή μπορεί να είναι αρκετά, αλλά πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν!

Προσοχή στα υγρά
Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση μεγάλης ποσότητας υγρών τουλάχιστον μία με μίαμιση ώρα πριν τον ύπνο.

Πηγή: popsugar.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας