Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-11 10:03:50 +0300 Συμβουλές από μια μαμά με κόρη. Μαθήματα ζωής από μαμά σε κόρη

Μαθήματα ζωής από μαμά σε κόρη

Μαθήματα ζωής από μαμά σε κόρη 470 900
Συμβουλές από μια μαμά με κόρη.

Μεγαλώνοντας ένα παιδί εκτός από τα βασικά μαθήματα εκπαίδευσης θα πρέπει να του διδάξεις και τα βασικά μαθήματα ζωής.

Πράγματα σημαντικά που θα το βοηθήσουν να πορευτεί στο δρόμο της ζωής. 

"Εμπιστεύσου το ένστικτό σου"
Από την παιδική κιόλας ηλικία πρέπει να ακούς το ένστικτό σου. Εννέα στις δέκα περιπτώσεις θα το βρεις μπροστά σου και θα είναι και το σωστό. Καθώς μεγαλώνεις, εξωτερικοί παράγοντες θα προσπαθήσουν να στο ανατρέψουν. Πάντα μα πάντα να ακούς το ένστικτό σου. 

"Πες ναι στα ρίσκα"
Μάθε να ρισκάρεις πάντα όμως να ξέρεις τις συνέπειες. Μη φοβηθείς να τρέξεις και να κάνεις άλματα, όσο μεγάλα και αν είναι. Θα πρέπει όμως να προσέξεις  πως εκεί που θα προσγειωθείς θα είναι μαλακά και το έδαφος θα σε συγκρατήσει. 

"Μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σου πει τι θα κάνεις" 
Είσαι κυρίαρχος του εαυτού σου και αυτό πρέπει να το θυμάσαι καθημερινά. Μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σου πει τι θα κάνεις και ποτέ μην κάνεις πράγματα μόνο και μόνο επειδή θες να ευχαριστήσεις τους άλλους. Ο πρώτος που πρέπει να ευχαριστείς και να ικανοποιείς καθημερινά ... είσαι εσύ! 

"Αγάπα"
Πρόσφερε απλόχερα την αγάπη σου. Μια καρδιά για να μάθει να αγαπά θα πονέσει. Δεν πειράζει. Μην φοβηθείς! Και συνέχισε να αγαπάς. 

"Αγάπα τον εαυτό σου"
Εσύ, το σώμα σου και το εγώ σου είναι τα μόνα που έχεις. Αγάπα και σεβάσου τον εαυτό σου. Αντιμετώπισέ τα με σεβασμό. Γυμνάσου, τρώγε υγιεινά και πρόσεχέ σε! 

"Μάθε από τα λάθη σου"
Λάθη κάνουμε όλοι! Τα λάθη δεν είναι για να μας πηγαίνουν πίσω. Τα λάθη είναι για να μας μαθαίνουν. Μέσα από τα λάθη σου θα δεις πολλές φορές πως θα βγεις τελικά νικητής. 

"Αν το θες κλάψε"
Δεν είσαι αδύναμος αν κλάψεις. Το κλάμα που και που θα σου κάνει καλό. Η εσωτερική σου στενοχώρια και αρνητική ενέργεια θα βγει προς τα εξώ και θα αισθανθείς καλύτερα. Δεν είναι δε κακό να σε δουν να κλαις. Δεν πέφτεις στα μάτια τους. Αντιθέτως, δείχνεις πως έχεις συναισθήματα.

"Δεν είσαι το κέντρο το κόσμου"
Προσπάθησε να μην κρίνεις τους άλλους αλλά και να μην περιμένεις συνέχεια οι άλλοι να σε κολακεύουν. Δεν είσαι το επίκεντρο της προσοχής και μην πιστέψεις ποτέ πως ο κόσμος περιστρέφεται γύρω σου. 

Πηγή: popsugar.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας