Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-10 11:26:51 +0300 Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι η σοκολάτα στην εγκυμοσύνη κάνει καλό στη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο! H σχέση της σοκολάτας με την εγκυμοσύνη

H σχέση της σοκολάτας με την εγκυμοσύνη

H σχέση της σοκολάτας με την εγκυμοσύνη 470 900
Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι η σοκολάτα στην εγκυμοσύνη κάνει καλό στη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο!

Εγκυμοσύνη χωρίς λιγούρες, δε γίνεται! Γλυκά, άλμυρα, από όλα έχει το μενού. Πιο πολύ από όλα όμως, λατρεύουμε τη σοκολάτα! Μία νέα έρευνα που έγινε, απέδειξε ότι η σοκολάτα στην εγκυμοσύνη κάνει καλό!

Μία ομάδα επιστημόνων μελέτησαν 129 μέλλουσες μαμάδες, οι οποίες καθημερινά και για 12 εβδομάδες κατανάλωναν 30 γραμμάρια σοκολάτας. Οι ειδικοί κατέληξαν ότι η σοκολάτα, επιδρά θετικά στην ανάπτυξη του εμβρύου, μειώνει τις πιθανότητες προεκλαμψίας αλλά και τις πιθανότητες να γεννηθεί το μωρό λιποβαρές.

 

Η ίδια έρευνα μελέτησε και την επίδραση της σοκολάτας με υψηλη περιεκτικότητα σε φλαβανόλη σε σχέση με την επίδραση της σοκολάτας με χαμηλή περιεκτικότητα ή χωρίς καθόλου φλαβανόλη, στην εγκυμοσύνη. Τα αποτελέσματα και στις δύο περιπτώσεις ήταν παρεμφερή. Τα νέα αυτά σίγουρα χαροποιούν όλες τις μέλλουσες μανούλες, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε το γνωστό αρχαίο ρητό, "Παν μέτρον άριστον!"

Πηγή: dailymail.co.uk

  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας