Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-23 09:47:20 +0300 Τα 5+1 οφέλη του καρπουζιού στην εγκυμοσύνη. Λέμε "ναι" στο καρπούζι!

Λέμε "ναι" στο καρπούζι!

Λέμε "ναι" στο καρπούζι! 470 900
Τα 5+1 οφέλη του καρπουζιού στην εγκυμοσύνη.

Το καρπούζι είναι το πιο χαρακτηριστικό φρούτο του καλοκαιριού και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Ξέρατε όμως ότι το καρπούζι έχει ευεργετικές ιδιότητες τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης και πολλά οφέλη τόσο για τη μαμά όσο και για το μωρό;

1. Καταπραϋνει τις εξάψεις και μειώνει το πρήξιμο
Η εγκυμοσύνη το καλοκαίρι δεν είναι εύκολη υπόθεση και ιδιαίτερα αν βρισκόμαστε στο τελευταίο τρίμηνο, οι εξάψεις και τα πρησμένα άκρα είναι καθημερινά φαινόμενα.  Το καρπούζι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και όπως έχουν παρατηρήσει οι ειδικοί, καταπραϋνει τις εξάψεις και μειώνει το πρήξιμο.

2. Ενυδατώνει τον οργανισμό
Το 92% του καρπουζιού είναι νερό , επομένως ακόμα και η παραμικρή κατανάλωσή του προσφέρει ενυδάτωση στον οργανισμό. 

3. Καταπραϋνει τις πρωινές ναυτίες
Οι πρωινές ναυτίες είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και φυσικά δεν περιορίζονται μόνο στις πρωινές ώρες. Δοκιμάστε καρπούζι! Κάνει θαύματα!

4. Μειώνει τις πιθανότητες προεκλαμψίας
Σύμφωνα με μία έρευνα από το International Journal Of Gynecology and Obstetrics, η κατανάλωση καρπουζιού μειώνει τις πιθανότητες προεκλαμψίας έως και 50%.

5. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, C και B6
To καρπούζι, δεν είναι μόνο δροσερό, ζουμερό και πεντανόστιμό, αλλά και πλούσιο σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της όρασης, του εγκεφάλου και του νευρικού συτήματος του μωρού μας. 

5+1. Καταπολεμά τις κράμπες
Οι κράμπες του τρίτου τριμήνου είναι ένα ακόμα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης και οι ουσίες που περίεχει το καρπούζι συμβάλουν στην καταπολέμηση τους.

Πηγή: fitpregnancy.com
  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας