Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-06-06 22:36:14 +0300 Κύστες διαφόρων κατηγοριών που δημιουργούνται στις ωοθήκες. Κύστες στην ωοθήκη

Κύστες στην ωοθήκη

Κύστες στην ωοθήκη 470 900
Άρθρο από Ιωάννα Τσιαούση
Πρόκειται για κύστες διαφόρων κατηγοριών που δημιουργούνται στις ωοθήκες, δηλαδή στα όργανα –μέρος του αναπαραγωγικού συστήματος- που βρίσκονται εκατέρωθεν της μήτρας και παράγουν ωάρια και ορμόνες και οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές.

Ποιά είναι τα είδη των κυστών στις ωοθήκες;
· Λειτουργικές κύστες (ωοθηλακικές κύστες, ωχρινική κύστη
· Ενδομητρίωμα
· Κυσταδένωμα
· Πολυκυστικές ωοθήκες 

Τι προβλήματα προκαλούν;
Τα συμπτώματα των κυστών στις ωοθήκες είναι η πίεση, το βάρος ή ο πόνος στην κοιλιά, η συχνοουρία, ο πόνος κατά την σεξουαλική επαφή και στην περίοδο. Οι πολυκυστικές ωοθήκες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα για την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης. Υπάρχουν ωστόσο οι περιπτώσεις που οι κύστες στις ωοθήκες προκαλούν επιπλέον πυρετό, εμετό, ιδρώτα, ζαλάδα, προβλήματα στην αναπνοή, αδυναμία. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται η άμεση εξέταση από τον γυναικολόγο, γιατί ενδέχεται να προκαλέσουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και να βάλουν σε κίνδυνο ακόμη και την ζωή της γυναίκας.

Πώς γίνεται η διάγνωση και ποιά η θεραπεία;
Η διάγνωση γίνεται με γυναικολογική εξέταση και υπερηχογράφημα. Η δε θεραπεία εξαρτάται από το αποτέλεσμα της διάγνωσης. Κάποιες φορές λοιπόν οι κύστες (οι λειτουργικές) αποχωρούν από μόνες τους, ενώ άλλοτε συνίσταται η χορήγηση αντισυλληπτικών ή η χειρουργική επέμβαση (λαπαροσκοπικά ή λαπαροτομικά). 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας