Ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί;
Για τη ζύμη της κρέπας
4 αβγά
300ml φρέσκο γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
400γρ αλεύρι
50γρ λιωμένο βούτυρο
30γρ ζάχαρη
Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα
1 μπανάνα κομμένη σε φέτες
10γρ ζάχαρη άχνη
10γρ σταφίδες ξανθιές
40γρ μέλι
10ml κονιάκ
20ml χυμός πορτοκάλι
Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη , το αλεύρι και το βούτυρο.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα του χυλού (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.
Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το μέλι και προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό του πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη μπανάνα που έχουμε κόψει σε φέτες.
Αφήνουμε για πολύ λίγο στη φωτιά και γεμίζουμε τις κρέπες.
Γαρνίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρης.
Μικρά μυστικά:
Μπορείτε να φτιάξετε τις κρέπες και να τις βάλετε στην κατάψυξη, ώστε να έχετε για όποτε θελήσετε να τις γεμίσετε.
Κάντε μια στοίβα από όσες κρέπες νομίζετε πως θα σας χρειαστούν κάθε φορά (ίσως λίγες λίγες για να είναι εύκολο να ξεπαγώσετε μόνο όσες θέλετε) και τυλίξτε τις με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο (προσέξτε να είναι καλά κλεισμένες οι άκρες). Ξεπαγώστε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις χωρίσετε.
Νίκος Χαψάς
Pastry Chef
Junior member chef`s club
Σχόλια