Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-02-04 10:59:57 +0200 Ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί; Κρέπες μπανάνα

Κρέπες μπανάνα

Κρέπες μπανάνα 470 900
Ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί;

Για τη ζύμη της κρέπας
4 αβγά
300ml  φρέσκο  γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
400γρ αλεύρι
50γρ  λιωμένο βούτυρο
30γρ ζάχαρη

Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα
1 μπανάνα κομμένη σε φέτες
10γρ ζάχαρη άχνη
10γρ σταφίδες  ξανθιές
40γρ μέλι
10ml κονιάκ
20ml χυμός πορτοκάλι


Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη , το αλεύρι και το βούτυρο.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα του χυλού  (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.
Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το μέλι και προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό του πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη μπανάνα που έχουμε  κόψει  σε φέτες.
Αφήνουμε για πολύ λίγο στη φωτιά και γεμίζουμε τις κρέπες.
Γαρνίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη  ζάχαρης.
Μικρά μυστικά:
Μπορείτε να φτιάξετε τις κρέπες και να τις βάλετε στην κατάψυξη, ώστε να έχετε για όποτε θελήσετε να τις γεμίσετε.
Κάντε μια στοίβα από όσες κρέπες νομίζετε πως θα σας χρειαστούν κάθε φορά (ίσως λίγες λίγες για να είναι εύκολο να ξεπαγώσετε μόνο όσες θέλετε) και τυλίξτε τις με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο (προσέξτε να είναι καλά κλεισμένες οι άκρες). Ξεπαγώστε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις χωρίσετε.

Νίκος Χαψάς
Pastry Chef
Junior member chef`s club

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας